USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Створять нове підприємство, що постачатиме електроенергію Луцьку

30 Січня 2019 21:19
Депутати Луцької міської ради ухвалили проект рішення про погодження створення дочірнього підприємства від КП «Луцькводоканал», що займатиметься постачанням електроенергії та газу, у тому числі й для власного використання.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 52-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 січня.

Зі слів директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, протягом останнього часу комунальні підприємства в усіх містах України створюють по три-чотири дочірні компанії. На думку очільника комунального підприємства, це дає можливість розширювати спеціалізацію за певними видами діяльності, освоювати та розвивати іншу фінансово-господарську діяльність та інше. Окрім цього, створення дочірнього підприємства дає можливість мотивувати працівників, задіяних у виробництві, до виконання інших видів робіт. Як наслідок, вони отримуватимуть більшу заробітну платню.

Як пояснив обранцям громади Віктор Гуменюк, засновником дочірньої компанії є комунальне підприємство «Луцькводоканал». Зі слів доповідача, дочірнє підприємство займатиметься постачанням електроенергії та газу, у тому числі й для власного споживання. Окрім того у планах - клірингові роботи, сантехнічні монтажні роботи, розрахунково-касове обслуговування, створення розрахунків.
«За січень цього року ми сплатимо 1 мільйон гривень іншому підприємству в Києві лише за послугу енергопостачання. Я не згоден віддавати ці кошти десь на Київ - ці кошти повинні рухатися у Луцьку і на користь Луцька. Наша місячна виручка - 11,5 мільйонів гривень, і 5 мільйонів з них – за електроенергію», - зазначив Віктор Гуменюк.

З його слів, створивши дочірнє підприємство, КП «Луцькводоканал» спочатку планує налагодити постачання електроенергії собі, а тоді вже й іншим підприємствам. Тобто створити у перспективі комунальне підприємство, яке буде постачальником електроенергії на території всього Луцька.

На думку депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, проект рішення заслуговує на підтримку, однак у майбутньому авторам необхідно попрацювати над юридичною грамотністю документу:

«Безумовно, проект рішення треба підтримувати, утім, маю декілька зауважень до нього. По-перше, це підготовка самого проекту рішення. Я розумію, що проект рішення, у якому йшлося про долю спортивної школи формували терміново, оскільки люди місяцями сидять у відпустці за власний рахунок без заробітної платні. Але проект рішення про створення дочірнього підприємства потрібно підготувати більш ретельно, щоб депутати могли усе зважити й добре подумати», - зазначив обранець громади.
З його слів, окремі пункти проекту рішення написані незрозуміло. Окрім цього, автори проекту не подали на розгляд сесії переліку переваг, які матиме місто за рахунок створення нового підприємства.

Вислухавши усі «за» і «проти», луцькі депутати у більшості підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
777 Показати IP 30 Січня 2019 21:33
а волыньоблэнерго и волыньгаз так тебе и расстались с баблом. створюй .
споживач Показати IP 30 Січня 2019 21:46
два лімона вже отримали
Лучанин Показати IP 30 Січня 2019 23:02
А волиньгаз і обленерго створять дочірнє підприємство по доставці води. Скоро круто заживемо. Театр абсурду
Spectator Показати IP 30 Січня 2019 23:06
А чому за електроенергію київській фірмі?
Стас Показати IP 30 Січня 2019 23:12
Бред .
Анонім Показати IP 31 Січня 2019 09:19
хай на водоканалі спочатку розберуться з нарахуваннями плати за воду, а то з їх нововведеннями постійно якісь проблеми - подаю показники за воду і плачу регулярно, без ніяких заборгованостей, а тут бац випливає нізвідки кругленький борг, коли починаєш розбиратися, не можеш нічого добитися: говорять тобі, так нарахувала програма, мусиш платити, бо їх програма не помиляється. Я не знаю,що там за така "бездоганна надрозумна водоканалівська програма", але мій борг намалювався нізвідки. Коли стало не можливим подавати показники за воду через банк безпосередньо під час проплати почалась якась мішанина з показниками, в квитанції пишуть куби води дробами, а не цілими числами - по моєму це явне підтвердження проблем з їх програмою
Оксана Показати IP 31 Січня 2019 12:18
Шановні громадяни, з 01.01.2019 року змінено структуру ринку електричної енергії. Населення так як і попередні роки отримує електроенергію від дочірнього підприємства Волиньобленерго. Юридичні особи та ФОП купують її на конкурентному ринку. А ненадійні споживачі, які у попередні періоди несвоєчасно оплачували за послуги вимушені купувати у підприємства "останньої надії". Водоканал не сплачував своєчасно за свої послуги, тому Волиньенергозбут відмовилось укладати з Водоканалом.
# Показати IP 31 Січня 2019 17:10
А попробуйте ще колбасою і майонезом торгувати як Укрпошта навіщо вам та вода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus