USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Спритниця з МНС крала гроші для навчання дочки

12 Квітня 2012 17:06
Екс-начальниця фінансово-економічної служби Горохівського райвідділу УМНС поцупила понад 46 тисяч гривень державних коштів, аби оплатити навчання дочки в університеті.
Про це вона розповіла під час засідання Горохівського районного суду.
Як ішлося під час засідання, вона у 2010-2011 роках займала посаду начальника фінансово-економічної служби Горохівського РВ ГУМНС України. Мовляв, використовуючи своє службове становище, спритниця привласнила понад 46 тисяч гривень державних коштів.
Служителям Феміди вона розповіла, що на той час штатна чисельність відомства становила 41 особу, а фактично було зайнято – 39 посад. І саме залишки коштів на оплату праці «позичила» екс-посадовець.
Вона визнала свою провину та пояснила, що гроші використовувала на оплату навчання дочки в університеті. Також спритна дама повністю відшкодувала завданні державні збитки, тобто повернула відділу УМНС понад 46 тисяч гривень.
Зрештою судді визнали її винною у скоєнні злочину, передбаченого частинами 2, 3 статті 191, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення).
У вироку її вирішили позбавити волі на 4 роки, але на підставі статей 75-76 Кримінального кодексу України вирок пом’якшили: дали умовний термін.

Жінку звільнили від відбування основного покарання, якщо вона протягом 3 років не вчинить нового злочину і виконуватиме певні зобов’язання: повідомлятиме органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання або роботи, періодично з’являтиметься для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вася Показати IP 15 Квітня 2012 19:00
крадуть грощи для гемнерала по волинський области а генерал кришуе отускние не платить на 100 процентив а на 50 разница в карман вси довольние а бугалтер получив срок .риба гние з голови ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus