USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Справа по екс-начальнику управління ОДА - в суді

27 Квітня 2012 18:37
Кримінальну справу щодо 100 тисяч гривень державних коштів, які «відмили» колишній начальник Головного управління містобудування та ЖКГ ОДА, його заступник та двоє директорів приватних підприємств на нібито будівництві газопроводу, передали до суду.
Про це в інтервʼю газеті «Волинь-нова» розповів прокурор Волині Андрій Парака.
Відповідаючи на запитання, які, на думку прокурора, сфери суспільного життя найбільше ураженні корупцією, Андрій Парака зазначив, що найбільше шкодять злочини посадових осіб. Тобто людей, які наділені адміністративними важелями впливу.
«Тому дуже важливо виявляти такі зловживання і робити все, щоб нечесні на руку чиновники були покарані. Для цього ми докладаємо максимум зусиль», сказав Парака.
Окрім того, посадовець розповів, що нещодавно прокуратура скерувала до суду кримінальну справу щодо начальника відділу освіти однієї із райдержадміністрацій, яка за попередньою змовою з приватним підприємцем заволоділа державними коштами в сумі 868 062 гривні, завищивши обсяги виконаних робіт на будівництві школи.
Також слідчим відділом УСБУ в області до суду направлено кримінальну справу про обвинувачення колишніх начальника Головного управління містобудування та ЖКГ обласної державної адміністрації, його заступника та двох директорів приватних підприємств, які за попередньою змовою заволоділи бюджетними коштами в сумі 100 тисяч гривень, що виділялись на будівництво підвідного газопроводу до села Колодеже Горохівського району, ‒ розповів прокурор.
Суд, розглянувши розслідувані прокуратурою кримінальні справи, визначить міру покарання і головному державному виконавцю державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, який отримав хабар в сумі 5987,85 гривні, і депутату обласної ради ‒ директору комунального підприємства, який неодноразово одержував хабарі (всього на суму понад 34 тисячі гривень) за виділення місць для захоронення в престижних місцях кладовища, а також привласнив кошти підприємства в сумі майже 4 тисячі гривень, ‒ зазначив Андрій Парака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus