USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Справа депутата Луцької райради «розвалилася» в суді

3 Жовтня 2012 15:46
Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Луцького міськрайонного суду про визнання депутата Луцької райради, начальника відділу освіти РДА Миколи Тарасенка винним у службовій недбалості.

Отож, справу скерували прокурору області на проведення повторного розслідування, ‒ повідомляє власкор IA ZIK.

Нагадаємо, кримінальну справу щодо чиновника прокурор Волині Андрій Парака порушив узимку. Миколі Тарасенку закидали тендерні оборудки. Мовляв, упродовж 2008-2010 років відділ освіти Луцької РДА закупив продукти харчування за цінами, вищими від середньоринкових, чим заподіяв збитки державному бюджету обсягом 117,6 тисячі гривень.
Луцький міськрайонний суд 25 червня визнав Миколу Тарасенка винним у злочині, передбаченому частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Начальнику відділу освіти Луцької РДА дали умовний термін: 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком один рік. Також суд першої інстанції оштрафував Тарасенка на 4,25 тисячі гривень та заборонив упродовж трьох років займати посади з організаційно-розпорядчими функціями.
Однак, чиновник оскаржив цей вирок у наступній інстанції. Отож, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справах Апеляційного суду Волинської області, вивчивши справу, дійшла висновку, що Луцький міськрайонний суд постановив вирок на суперечливих та неповно з’ясованих обставинах справи. Мовляв, прокуратура провела досудове слідство не зовсім об’єктивно.
Отож, вирок Тарасенку скасували, а справу повернули до прокуратури для проведення додаткового розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus