USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Розрахунки за газ посварили чиновників

20 Лютого 2012 16:44
Серед усіх груп споживачів на Волині за спожитий природний газ найкраще розраховується населення, а найгірше – бюджетні установи.

Відповідні дані під час відеоселекторної наради з міськими головами та головами РДА 20 лютого навів начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Леонід Кирильчук.

Як пояснив Кирильчук, за даними на 16 лютого, рівень розрахунків за спожитий природний газ бюджетних установ, що утримуються за кошти держбюджету – 18,6%, з тих, що функціонують за кошти місцевих бюджетів – 17,6 %.

«Установи не пройшли тендерні процедури щодо закупівлі товарів та послуг тому, й такий низький рівень тому, що не пропускаються платежі. Це, певною мірою можна віднести до об’єктивних причин» - зауважив посадовець.

Тим часом, на думку начальника Головного управління фінансів ОДА Ігоря Никитюка, розпорядники коштів частково самі винні, що накопичили заборгованість. Адже, нібито, могли починати оформлення тендерних процедур ще наприкінці грудня минулого року або в січні 2012, однак, сподівалися на те, що процедуру торгів буде скасовано і почали оформляти документи наприкінці січня.

Леонід Кирильчук повідомив, що з початку опалювального сезону теплопостачальні підприємства краю використали «голубого» палива на суму 167 мільйонів гривень, а розрахувалися за нього лише на 65,4 мільйона.

«В розрізі міст, саме місто Луцьк - ДКП «Луцьктепло» - рівень оплати за даними на 16 лютого, за опалювальний сезон, 63,5%. Водночас Ковель - 81%, Нововолинськ – 84%, Володимир-Волинський – 77,5%. На кожному селекторі задаємо питання і не можемо знайти відповіді, чому місто Луцьк в нас виділяється в гіршу сторону? Різниця в тарифах в даних цифрах врахована абсолютно», - наголосив Кирильчук.

Луцький міський голова Микола Романюк констатував, що заборгованість за спожите «голубе» паливо бюджетних організацій, розташованих в Луцьку, наразі становить 25 мільйонів 431 тисячу гривень. 7,7 мільйона з них боргують обласні установи, 637 тисяч – районні. Луцький мер запевнив,що невдовзі заплановано погасити 13 мільйонів гривень заборгованості.

Відповідь Романюка, схоже, не надто втішила першого заступника голови ОДА Олександра Башкаленка. За його словами, рівень розрахунків ДКП «Луцьктепло» за газ з врахуванням компенсації за різницю в тарифах – 57,8%.

«Де решта 40%? Ми по два-три рази за зиму зустрічаємось, і ви те саме кажете!» - обурився посадовець. Крім того, Башкаленко каже, що не розуміє, чому донині, ані ДКП «Луцьктепло», ані луцька влада не надали графіків погашення заборгованості, попри те, що їх неодноразово просили це зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
слава кпсс Показати IP 21 Лютого 2012 08:35
решту 40% дасть Клімчук, як дав на ремонт луцьких вулиць, меліорацію парку відпочинку, будівництво школи у 55 мікрорайоні, ремонт облмуздрамтеатру і т.д... за що лучанам і подобається наш міський голова..))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus