USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Роздавали землю «потрібним» людям

24 Червня 2012 12:02
Прокуратура Ратнівського району порушила кримінальну справу стосовно посадових осіб Турської сільської ради за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статей 364 та 366 Кримінального кодексу України. Тобто, їм інкримінується зловживання службовим становищем, а також службове підроблення. Це завдало збитків сільській громаді на 444 тисячі гривень.

Про це повідомляє газета Волинь-нова.

Факти зловживань посадовців, як повідомив прокурор району Володимир Хилюк, були виявлені під час проведення прокурорської перевірки додержання вимог Земельного кодексу України та Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Було встановлено, що службові особи, здійснюючи функції, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків, у період 2006-2009 років вчинили зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб.

Сільські чиновники знали, що фрагмент генерального плану їхнього рідного села з внесеними змінами та пропозиції до цього важливого документа не пройшли експертизи і не розглянуті відповідною комісією та сесією сільської ради. Однак посадовці, зловживаючи владою і довір'ям односельчан, чотири земельні ділянки загальною площею 0,6 гектара виділили для індивідуального житлового будівництва «потрібним» людям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ратне Показати IP 24 Червня 2012 15:37
Оце так новина, оце так робота прокуратури! Виділили 60 соток, щоб люди будувались, а тут такий кримінал. Розберіться, що робиться у Луцьку із земелькою... Так ні, мабуть самі причетні...
Міля Показати IP 25 Червня 2012 05:58
Да, мєльчают наши прокурорики. У тому селі, щоб хтось з людей побудувався, ім доплачувати треба і землю дарувати. Це ж не Липини і Боголюби, де вся земля прокурорів ненаситних. Коли для іх план- виконання закінчиться.
мандрівник Показати IP 25 Червня 2012 09:17
Можливо це земелька біля озера Турське? Штука зелені за сотку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus