USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Псевдолікарі заробляють десятки тисяч на пенсіонерах. ВІДЕО

11 Вересня 2013 16:20
Шахраї чимдалі нахабніше вибивають гроші з пенсіонерів, продаючи «чудо-ліки». Про це розповідається в сюжеті ТСН.

Мати 42-річної Ганни повірила одній такій псевдомедичній компанії. Пенсіонерка почула рекламу по радіо і, не роздумуючи, замовила препарат, що обіцяв вилікувати її старий недуг. Кур'єр привіз їй препарат. Але на ліках справа не закінчилась. Шахрайська клініка запропонувала жінці здати аналізи.

«Вона жодного разу не бачила цих лікарів, жодного разу не була в клініці. У неї взяли аналіз сечі, який забрав кур'єр, далі спілкувалися лише по телефону», - розповідає донька ошуканої жінки. Жінці зателефонували з «клініки» та сказали, що у неї передраковий стан, треба терміново починати лікувальну програму і негайно сплатити за неї гроші, бо охочих лікуватися дуже багато. Жінці навіть пропонували знижку, бо вона - учасник військових дій.

У підсумку вартість програми становила 22 тисячі гривень. Це викликало підозри у доньки. Саме тому вона зателефонувала у чудо-клініку і попросила озвучити діагноз матері. Шахраї виявилися абсолютно безграмотними у медичній справі.

«Діагноз - ендогенний гіпофіз. Мені одразу стало цілком очевидно, що мене намагаються ошукати», - сказала Ганна. Але переконати в цьому Галину Петрівну було неможливо. Тому Ганна з'ясувала адресу псевдоклініки і вони туди поїхали. За адресою знаходилася звичайна хрущовка без вивісок та жодних клінік.

Це далеко не єдиний випадок такого шахрайства. Нерідко люди витрачають не тисячі, а десятки і сотні тисяч гривень на непотрібні псевдопрепарати.

«Зараз ніхто не перевіряє ліки, чи вони взагалі є в тому препараті. Перевіряють хіба що, чи воно не токсичне і не отруйне», - зазначає Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів.

На разі, рада, очолювана Сердюком, лишається єдиним органом, що займається такими ситуаціями і може допомогти повернути гроші, витрачені на шахрайські ліки.
Убезпечитися від шахраїв легко, якщо дотримуватися кількох простих правил:
Не займатися самолікуванням
Не звертатися до фахівців, які не працюють в лікарнях
Перевіряти наявність сертифікатів якості ліків та ліцензії на медпрактику лікарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 12 Вересня 2013 09:59
Це дійсно так. Хто заборонить рекламу ліків по радіо.Це радіо і так нікому не потрібне у місті його ніхто не слухає, а вот у селі воно йде на ура.А по ньому тільки одні реклами ліків, і так нагло переконують, що якщо я його включу ,то зразу ж виключаю.Ці заказчики реклами на телебачення не проб"ються,бо там вдино щось трішки перевіряють і дурниць зовсім не пропустять. А радіо- це взагалі позор, а не радіо. Потрібно писати і вимагати,щоб заборонили рекламувати шахраїв.Бо страдають пенсіонери і довірливі люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus