USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Привласнили майже 900 тисяч, призначених для школи

7 Квітня 2012 11:45
Прокуратура області скерувала до суду кримінальну справу щодо начальника відділу освіти і науки Шацької райдержадміністрації та підприємця, які злочинно привласнили майже 900 тисяч гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Так, у прокуратурі області закінчили досудове слідство і спрямували до суду кримінальну справу, порушену 1 лютого цього року щодо начальника відділу освіти і науки Шацької райдержадміністрації та підприємця за частиною 2 статті 366 та частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах – 868 062, 84 гривні.

Правоохоронці стверджують: спритники підробили документи на виділення коштів для реконструкції та будівництво школи в селі Ростань Шацького району.

Як розповів заступник прокурора області Сергій Масалов, досудове слідство встановило, що підприємець та начальник відділу освіти і науки Шацької райдержадміністрації, перебуваючи в злочинній змові та зловживаючи своїм службовим становищем, підроблюючи офіційні фінансові документи, привласнили бюджетні кошти.
Ці гроші були виділені на реконструкцію та будівництво школи в селі Ростань Шацького району.

Окрім того, підприємець здійснював незаконні фінансові операції з коштами, які поступали на його рахунок і були одержані внаслідок вчинення суспільно-небезпечного, протиправного діяння, тобто легалізував (відмивав) доходи обсягом понад 345 тисяч гривень. Тож тепер нестиме кримінальну відповідальність ще й за частиною 1 статті 209 Кримінального кодексу України.

На злочинний тандем чекає покарання. Їм загрожує позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Перехожий Показати IP 7 Квітня 2012 19:25
А чим займається Управління капітального будівництва Вол.обл.держ.адміністрації?
М.К Показати IP 7 Квітня 2012 20:07
Справедливий суд встановить праду.Справа про крадіжку коштів сфальсифікована.
ГСУ до М.К Показати IP 8 Квітня 2012 11:57
Ні Миколо. доведеться йти на нари.
М.К Показати IP 8 Квітня 2012 22:41
Бог вам судья шановний ГСУ
Anonim Показати IP 9 Квітня 2012 09:01
В нашей стране всегда так, находят крайнего, а тот кто на самом деле воровал деньги чувствует себя хорошо. Да и верить СМИ - это самого себя не уважать! Вот отсюда вопрос, почему все проверки при сдачи объекта, в том числе КРУ, не обнаружили факт " привласнення державних коштів"? С этого всего можно сделать вывод, что только суд докажет на чей стороне правда. p.s. Если он в Украине еще работает так как положено.
Експетр Показати IP 9 Квітня 2012 09:39
Особисто була присутня 20 жовтня 2010 року на відкритті школи, яка терміново відкривалася до виборів, і особисто чула безліч подяк підприємцю від влади місцевої і обласної за виконані роботи. На даний момент об'єкт не дофінансований і не зданий. А Масалов С.М. Там був і бачив?
громадянин Показати IP 9 Квітня 2012 10:23
Цікаво, для чого здіснювати "відмивання" підприємцю, якщо гроші приходили на його рахунок законно за виконані роботи.І використовувати він міг їх на свій розсуд.Мається на увазі, що платити за матеріали , техніку, підрядні роботи можна як готівкою так і безналом.
КИТ до громадянин Показати IP 9 Квітня 2012 19:10
Всі бюджетні об"єкти "безвідкатними" небувають.Це говорить все ОБС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus