USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Прокурори відвідали ЛНТУ

5 Травня 2014 12:42
Із роз’ясненнями антикорупційного законодавства прокурори відвідали Луцький національний технічний університет. На тему корупції прокурори поспілкувалися як зі студентами, так і з викладачами вузу. Про це йдеться у відеосюжеті, розміщеному на сайті прокуратури області.

Від знайомих та друзів студентам таки доводилось чути про хабарі, а дехто із них самотужки домовлявся з викладачами таким способом.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, студенти Луцького національного технічного університету розповіли «Волинській Самообороні Майдану» про рівень корупції в університеті та «здали» викладачів-хабарників.

Як стало відомо в результаті спілкування із студентами університету, самі спудеї вважають, боротьба

з корупцією – це в першу чергу боротьба з тими, хто пропонує хабарі.

«Навіть якщо і є таке, то це, мабуть, іде з боку студентів», - кажуть студенти.

Більшість із них вважають, що хабарництво - це таке явище, яке припинити дуже важко.

«Ті, хто ліниві, будуть далі ходити до викладачів, пропонувати щось. Завжди буде той, хто не може вивчити, але має гроші. І завжди буде той, хто може цим скористатися, і хоче», - вважають студенти вузу.

Що таке корупція, і якою відповідальністю загрожує, нагадали і викладачам. Прокурори відвідали засідання Вченої ради університету, щоб попередити педагогів та керівництво навчального закладу про відповідальність та посилити методи викорінення та профілактики цього явища.

«Саме від вас, від вашої поведінки стосовно ваших вихованців-студентів буде залежати їхня поведінка в майбутньому. Ви повинні бути взірцем дотримання закону та правопорядку», - нагадав викладачам старший прокурор відділу прокуратури Волинської області Леонід Сасюк.

Прокурори наголосили, що за одержання «подарунків» педагоги нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність, та нагадали про те, як закінчилися випадки одержання неправомірної вигоди від студентів деякими їхніми колегами, зокрема, повідомили про розпочаті кримінальні провадження.

Подібні лекції надалі проводитимуться не лише для викладачів, але й для студентів навчальних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Аня Показати IP 5 Травня 2014 12:46
Подіньте цю сімейку хабарників Божидарників.Їх не зупиниться ніхто.Пролюструйте їх ,вони вже стільки накрали,що верне через горло.І мало.А зупинити їх вже не зможе ніхто-це вкорінилося, а головне ви ж нікого не наказали серйозно.Рукми треба відрубуввти одному,другому, а третвй не буде брати.
ASP до Аня Показати IP 5 Травня 2014 14:37
Студенти самі нічого здавати не хочуть вивчити теж лінь, а їх батьки приходять і просять потім в викладача щоб поставив і гроші пхають. А потім кричать всі "КОРУПЦІЯ" якби не давали то і брати не було що!
іванівна до Аня Показати IP 13 Травня 2014 22:43
я думала що він талах середа ярошевич вже давно сидять а вони ще й досі на волі
іванівна до Аня Показати IP 13 Травня 2014 22:43
я думала що він талах середа ярошевич вже давно сидять а вони ще й досі на волі
відаючий Показати IP 5 Травня 2014 13:22
повністю усіх змінити як і усіх мєнтів продажних.. уся та освіта розрахована на бананові республіки типу гондураса....
Оксана Показати IP 5 Травня 2014 13:50
і сімейку мурованого-мялковської також треба взяти за певне місце, обдирають людей як ліпку
коля до Оксана Показати IP 13 Травня 2014 14:51
там вся каедра автомобілів просто ужас
павло Показати IP 5 Травня 2014 14:55
Цирк на дроті!!!хабарників на хабарників наслали. Слава революції.!!! Одні кращі інших. Де продовження люстрації в прокуратурі???
Сонячна Показати IP 5 Травня 2014 15:04
Хабарі дають викладачам ліниві студенти..які як та стрекоза - лето красное пропела, оглянуться не успела......то ж хіба можна вчитись..коли один за одним нічні клуби відкривають, бари, кафе....а звикли батьків доїти..от і платять....я лише тих підтримую..хто заробляє гроші, і знає, що йому той чи інший предмет, як корові фата потрібен....але він за свої гроші піде - домовиться....а коли отак безбожно на кожну сесію, залік...носити.то прошу - студенти..не нийте......а то отримуєте дипломи, а факс від ксероксу не відрізните)
Сонячний до Сонячна Показати IP 5 Травня 2014 16:33
То нефіг працьовитим викладачам хабарі брати.
мама до Сонячна Показати IP 5 Травня 2014 21:08
Вчитись треба.пишу не перший раз,що моя дитина за 5 років не платила,і я не знаю жодного викладача.хоча мені теж не все подобається в організації навчального процесу,особливо проходження практики.або точніше її відсутність як такої на виробництві.але хто вчиться-той не платить,я згідна.
Ректор до мама Показати IP 5 Травня 2014 22:00
мама, на якій ви кафедрі викладаєте?
мама до Ректор Показати IP 5 Травня 2014 22:26
Помиляєтесь.Працюю в райцентрі державним службовцем з середнім рівнем зарплати.
мамі стосовно практи до мама Показати IP 5 Травня 2014 22:01
Стосовно практики претензії слід пред'являти не університету, а нашим підприємствам. Університет не має жодного стосунку, а тим більше впливу на приватні установи і не може їх змусити брати студентів до себе на практику. А ті схочуть - візьмуть практикантів, не схочуть - не візьмуть. І в переважній більшості заморочуватись із практикантами не хочуть, оскільки це велика відповідальність (наказ на зарахування, призначення керівника, якому потрібно доплатити, охорона праці і техніка безпеки - дивись, щоб куди не влізли тощо, а та й просто - не потрібні сторонні очі і вуха, які ще побачать чи почують "щось зайве"). Часом у кращому випадку просто підпишуть студенту всі потрібні супровідні документи. Щоб і дитині добре зробити, і самому не напрягатись. Є, звичайно, і винятки серед підприємств. Деякі і на практику візьмуть, і покажуть виробництво, і навіть навчать чогось. А як повезе, то ще й якусь копійку студент підзаробить у них під час практики. Але то все одиниці.
мама до мамі стосовно практи Показати IP 5 Травня 2014 22:45
Я все це розумію.але який інженер буде фахівцем,коли лише книжка-курсова-екзамен і т.д.значить потрібно шукати шляхи співпраці з роботодавцями.
алка до мамі стосовно практи Показати IP 8 Травня 2014 21:04
яка ж тиумна
Беттмен Показати IP 5 Травня 2014 19:38
Всіх хабарюг вигнати під три чорти.
хлопець до Беттмен Показати IP 8 Травня 2014 21:02
розігнати всіх математиків одні злодюги
книш до хлопець Показати IP 11 Травня 2014 12:04
коментар було видалено
оля до хлопець Показати IP 13 Травня 2014 14:49
там оксанка хароша така мала
люся до оля Показати IP 13 Травня 2014 22:36
коментар було видалено
пуча до люся Показати IP 15 Травня 2014 08:19
там шо гуда шо маруда шо крадінова простоі задачі за10 клас не мохуть зробити
віталік до пуча Показати IP 15 Травня 2014 21:13
бо я вам скажу нефіг купувати дисертаціі в тому то й вся біда
фасоля до Беттмен Показати IP 18 Травня 2014 08:22
акафедра ярошевича а іноземних мов одні здирники пилипючка приходьчиха
Сергій Показати IP 5 Травня 2014 21:37
Хочеш спіймати хабарника-викладача, дзвони в Самооборону 066 3418053.
піля до Сергій Показати IP 8 Травня 2014 20:56
а гуменючка з своім лотишом косять як траву і ніхто іх не карае скільки мона тирпіти
альоша до піля Показати IP 13 Травня 2014 22:38
а як там сракуля поживае
Роман Мартинюк Показати IP 6 Травня 2014 00:41
Викладачі та працівники ЛДТУ 30 квітня перерахували одноденний заробіток за бругу половину квітня у сумі 80.000 грн на благодійний рахунок спілки афганців - з якого кошти виділяються для допомоги волинським солдатам. За ці кошти було придбано 800 спальних мішків в Епіцентрі. Із них 100 віддали Національній Гвардії, бійці якої зараз у складних умовах у Луганську, а 700 штук - передамо 51 бригаді, в яку призвано 4000 рекрутів, які зараз перебувають на рівненському полігоні у польових умовах. Я розумію, що допис прямо не стосується теми, але хочу подякувати педагогам і працівниками ЛДТУ - ДЯКУЮ! Найбільша подяка кафедрі фізкультури - саме із них все розпочалось. Цікаво, чи в органах прокуратури є традиція збирати свій одноденний заробіток хоча б на будь-яку благородну ціль? Невідомо. Цікаво, що Східноєвропейський університет ім Лесі Українки не зміг подолати бухгалтерський чи якийсь інший бар'єр - і ЗЛИВ такий самий одноденний заробітоу своїх працівників (могло бути біля 200.000 грн) на казначейський рахунок Міністерства оборони України. Як відомо по 565 - звідти кошти не повертаються... Божедарник нам особисто пообіцяв - що допоможуть саме волинським воякам - і допомогли! Коцан нам нічого не обіцяв, Цьось (перший проректор) теж нічого не обіцяв, але він і не вирішує ці питання, - тому кошти нашим рідним, близьким, сусідам і родичам у військових частинах області від універу не отримають нічого... Такий ось вам допис про люстрацію. і про гроші.
ЛіЛІ Показати IP 6 Травня 2014 09:27
В ЛНТУ нарешті почали боротися з корупцією, бо раніше їм до цього було всеодно, А зараз навіть прокуратуру ЗАПРОШУЮТЬ до себе на вчену раду для того щоб пояснили викладачам що таке корупція, і якою відповідальністю загрожує. Молодці бо Східноєвропейському університет ім Лесі Українки всеодно що у них там робиться вони навіть із тією корупцією не стараються боротися так як це робить ЛНТУ.
Анонім до ЛіЛІ Показати IP 20 Травня 2014 19:38
Прокурори відвідали ЛНТУ по запрошенні адміністрації універстету. Бо ЛНТУ бореться з такими явищами. Мета запрошення на Вчену раду - розяснити законодавство про корупцію, розказати про відповідальність та про конкретні приклади притягнення до відповідальності. Далі - лекції для студентів., бо до проблеми треба підходити з обох сторін.
куля Показати IP 8 Травня 2014 21:00
це все балачки як сиділи талахи і божики в тронах так і сидять ну де зміни вони мабудь незамінимі
света Показати IP 15 Травня 2014 21:18
ну коли ж та люстрація буде
Спостерігач до света Показати IP 18 Травня 2014 13:01
"Виш" не"Жек": одних двірників вигнати, набрати інших і видати їм мітли, хай метуть як вміють. Викладачі читають фахові дисципліни і мають грунтовні знання у певній області знань. Я не думаю, що вищу математику чи дисципліни, що викладаються на кафедрі автомобілів (саме їх тут "славно" згадують) може читати людина без відповідних знань. Тому люстрація має бути не "фізична" - вигнати всіх. А така, яка б змінила систему освіти: заставида студентів вчитися, а викладачів не брати хабарів. До слова. У Англії після закінчення навчання студент для отримання диплому здає іспит, який перевіряє незалежна комісія (а не купує дипломний проект) . Тоді відразу видно де знання і хто чого навчив. В Америці студент має право вибирати викладача, у якого слухатиме курс. Тому поки зміни не будуть на рівні міністерства освіти, то ніякого ефекту від люстрації не буде.
поля Показати IP 18 Травня 2014 08:19
коли жуже того бажидарніка скинуть
Спостерігач до поля Показати IP 18 Травня 2014 13:07
Ви думаєте як "скинуть" Божидарніка, то буде краще - НІ!. Прийде хтось новий і зробить з хорошого Вузу те, що вийшло з СНУ. Статті пишуть на замовлення. Це факт!!!!!! Але Вуз опитається. МОЛОДЦІ. Так тримати. ЩО НАС НЕ ВБИЛО, ТО ЗРОБИТЬ НАС СИЛЬНІШИМИ.
Анонім до поля Показати IP 20 Травня 2014 19:41
поля - птушнік відразу видно, що в ЛНТУ не поступив)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus