USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Прокуратура знайшла порушення в роботі Володимир-Волинської ОДПІ

18 Лютого 2013 18:30
Міжрайонна прокуратура провела перевірку у Володимир-Волинській об’єднаній державній податковій інспекції та виявила ряд порушень.

Міжрайонна прокуратура провела перевірку у Володимир-Волинській об’єднаній державній податковій інспекції з питань додержання вимог податкового законодавства та Закону України «Про виконавче провадження». Про це повідомляє Прес-служба прокуратури області.

Перевірка встановила, що посадові особи Володимир-Волинської ОДПІ не повністю забезпечують виконання рішень судів щодо стягнення коштів з банківських рахунків платників податків, які мають податковий борг.

Через бездіяльність службових осіб податкової інспекції до виконання подекуди не пред’являються рішення судів про накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банківських установах, на суму податкового боргу. Це призводить до того, що боржники користуються коштами, не погашаючи податковий борг.

Всупереч положенням Закону України «Про виконавче провадження», службовцями податкової інспекції не здійснюється належний контроль у виконавчих провадженнях про стягнення у дохід державного бюджету України судового збору (державного мита). Крім кількості та переліку таких виконавчих проваджень, які перебувають на виконанні в органах Державної виконавчої служби, будь-якою іншою інформацією щодо їх виконання посадові особи Володимир-Волинської ОДПІ не володіють.

Встановили й інші випадки, які свідчать про формальність підходу при здійсненні контролю за виконавчими провадженнями, в яких стягувачем виступає Володимир-Волинська ОДПІ.

Для усунення виявлених порушень начальнику Володимир-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції внесли подання. За наслідками його розгляду винних осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus