USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

8 років тюрми - за привласнення 1,2 мільйона гривень

16 Березня 2012 15:32
Державний виконавець Наталія Трунова, яка привласнила понад 1 мільйон 200 тисяч гривень державних коштів, «сидітиме» таки 8 років.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.
Нагадаємо, колишній головний державний виконавець Другого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Наталія Трунова у період з травня по листопад 2008 року привласнила державні кошти на суму 1 243 515 гривень та вчинила службове підроблення.
Трунова мала виконувати рішення судів, повʼязані з конфіскацією коштів. Треба було відкривати виконавче провадження, вносити гроші на рахунок в держбюджет, а тоді докладати платіжні доручення до виконавчого листа і виносити постанову про його закінчення. Постанову повинен був перевіряти та підписувати начальник відділу. Насправді ж, отримуючи кошти, Трунова різними способами – наприклад, обмінюючи один вид валюти на інший – залишала частину конфіскованих коштів собі.
Ще 28 січня 2011 року вироком Луцького міськрайонного суду Наталію Трунову було визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого частинами 2, 3, 5 статті 191 та частинами 1, 2 статті 366 Кримінального кодексу України. Суд призначив їй покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Окрім того, дівчину позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 3 роки, а також конфіскували майно.
20 травня 2011 року апеляційний суд Волинської області за апеляцією засудженої помʼякшив призначене їй Луцьким міськрайонним судом покарання ‒ зменшив термін перебування за ґратами до 5 років.
Як повідомив заступник прокурора області Анатолій Хомич, прокуратура Волині не погодилась із такою ухвалою апеляційного суду. Тому подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України із розгляду цивільних та кримінальних справ. Цей суд касаційну скаргу прокурора задовольнив, а справу направив на новий апеляційний розгляд.
Цього разу колегія суддів постановила залишити вирок Луцького міськрайонного суду від 28 січня 2011 року без змін. Тобто, Наталія Трунова «сидітиме» 8 років. Також її позбавили права обіймати певні посади строком на три роки та конфіскували майно.
Окрім того, задоволено й апеляцію прокурора та, відповідно до статті 54 Кримінального кодексу України, позбавлено колишнього головного державного виконавця тринадцятого рангу державного службовця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 18 Березня 2012 08:05
Трунова - фрукт ще той. ЇЇ тьотя Ніна Трунова, яка працює експертом, навчила красти та підробляти документи. А Наташа : одного разу я її зустріла а прокуратурі міста, як то кажуть "вся из себя", землі під ногами не відчуівала. Мабудь з прокурорами (Гільом, Шевчиком, Шпотою і ін.) не поділилась, а то б і далі крала як і усі інші державні виконавці крадуть по нині. За 8 років поміркує про життя - буття.
Вася до Лучанка Показати IP 19 Березня 2012 06:00
Незручне запитання. А в прокуратурі шановна ви що робили ? В статусі потерпілої були, чи свідчили проти когось....???
Депутат від БЮТу Показати IP 18 Березня 2012 08:17
Цікаво, скільки дадуть Мамосюк - за нецільове використання 1,2 млн гривень ДКП "Молодість" та привласнення виручки від надання послуг перукарень . Суд розпочався: чи буде прокуратура такою ж принциповою, а можливо вже мільйончик Мамосюк віддала прокурорам і судді (теж колишньому прокурору) та й спустять справу "на тормоза".
василина Показати IP 26 Березня 2012 23:16
До "депутата" При чому тут Мамосюк,коли йдеться про Трунову? Людино,ви взагалі притомні???Яке у неї привласнення?У вас є докази того,що вона привласнювала виручку? не позортесь,"бютівці"!!!
мамосюк Показати IP 12 Квітня 2012 14:16
Ну не було в мене таких знайомих депутатів,щоб мололи таку фігню,бо ті,що були добре знають про відсутність бюджетного фінансування,про те,що було два рішення ради.Про які мільйончики йдеться? Хіба що у хворобливих ваших мізках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus