USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Понад півсотні мільйонів переплатили за «швидку» в Україні

18 Квітня 2013 13:55
За нові карети швидкої допомоги «Peugeot Boxer» більш як третину виділених на них грошей переплатили у Міністерстві охорони здоров’я.

Про це пише ТВі.

Так, бюджет зазнав збитків на 56 мільйонів 619 тисяч 614 гривень при закупівлі машин швидкої допомоги у 2011 році. До таких висновків дійшли в Київському науково-дослідному інституті судової експертизи.

Всього на 216 нових медавтомобілів «Peugeot Boxer», відповідно до інформації з офіційного Вісника державних закупівель, виділили 140 мільйонів гривень. Гроші отримала приватна фірма ТОВ «КРАС».

За кожну автівку МОЗ віддав ТОВ «КРАС» 649 тисяч гривень, натомість експерти оцінили машину з усім наявним у ній обладнанням в 465 тисяч. Тобто на 185 тисяч гривень дешевше.

Один з її засновників Федір Саворовський не зміг пояснити, чому реальна вартість автомобіля на майже 200 тисяч гривень менша, ніж ціна, за яку він продав машини МОЗ.

У справі закупівлі карет швидкої допомоги відкрили кримінальне провадження.

Прес-служба МВС повідомила, що «за фактом закупівлі «швидких» 12 грудня 2012 року відкрили кримінальне провадження за статтею 191 частина 5 – це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що передбачає від 7-ми до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна». Також у прес-службі додали, що наразі тривають необхідні експертизи, дослідження, допит свідків та підозрюваних у цій справі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus