USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.00 41.30
  • PLN 10.35 10.50

Польща може прийняти мільйони українців, – посол

26 Травня 2017 23:35
Сусідня Польща без проблем може прийняти ще мільйони українців. Зі слів посла, Польща робить свій внесок в економіку України. Адже гроші, які заробили українці в Польщі, вони сьогодні повертаються в Україну.

Про таке в ефірі "5 каналу" повідомив посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло.

Пєкло прокоментував протести у Польщі, організовані правими силами: "Це досить маргінально. І це конкретна загроза – праві партії. Для Польщі не є проблемою прийняти мільйони українців. І мери деяких польських міст навіть зробили декілька заяв, що українцям раді та нам потрібні українські люди, які знають нашу культуру і проявляють ентузіазм до праці. Тобто це не є проблема".

Посол також сказав, чи є, на його думку, напруженість у відносинах між Україною та Польщею: "Не зовсім. Насправді рівні. Є один рівень, що пов’язаний з історією, особливо з історією Другої світової війни. І в цих аспектах ми якраз у процесі обговорення суперечливих питань і це добре. Але й інші рівні. Відбувається співпраця.

Майже щотижня сюди в Україну приїжджають делегації з різних міністерств Польщі й також проводяться зустрічі з українськими партнерами. Були підписані деякі декларативні угоди. Водночас трохи більше 1 мільйона українців живуть у Польщі… І це виглядає як майже реалізація угоди про асоціацію. Українці роблять свій внесок у польську економіку.

Польща робить свій внесок в економіку України. Гроші, які заробили українці в Польщі, вони сьогодні повертаються в Україну. Так що це як один цілісний організм. Таким чином, ми не можемо сказати, що є якесь напруження".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ввв Показати IP 27 Травня 2017 08:21
бо поляки повтікали в німеччину британію та ...д.. і нема кому робити... а чорн..ж*пі робити не хочуть
Українець Показати IP 27 Травня 2017 10:44
Що вони там не бачили українці не сірійці. Так як ви по хамські до їх ставитеся поїдуть вони туди де більше платять там де і поляки на заробітках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus