USD 40.90 41.32
  • USD 40.90 41.32
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Переселенець у Луцьку отримав стипендію на соціальний проект

27 Квітня 2016 12:09
Ярослав Желобицький – студент четвертого курсу факультету комп’ютерних технологій ЛНТУ. У Луцьку він навчається упродовж двох років, оскільки перевівся сюди із Сєвєродонецька у зв’язку із буремними подіями на сході. Приїхав із сім’єю – мамою, дідусем і бабусею. Мама нині повернулася додому, дідусь із бабусею оселилися в Маневичах. Але юнак не залишився сам – у нього тепер досить друзів і, найголовніше, є ті, кого може вважати названими батьками.

Нагадаємо, Ярослав Желобицький є переможцем стипендіального проекту «Тільки разом» у рамках програми «Підтримка обдарованої молоді». Фонд Ігоря Палиці, який і започаткував однойменний проект, здійснив відбір найкращих ідей-інвестицій у рідну Волинь. Члени журі розглянули більше ста анкет та запросили студентів до обговорення проектів. В результаті – 40 волинських студентів отримують стипендію Фонду «Тільки разом».

Про це розповіли у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Тему, яку я представляв на стипендіальному проекті, мені підказав, як я його називаю, Батько. Бо він забрав мене до себе жити нещодавно. До цього я винаймав квартиру, а десь півроку живу у нього. Він абсолютно безкоштовно мене до себе забрав, я живу у нього в сім’ї. Я з ним раджуся», - розповідає Ярослав.

Названий батько не лише запропонував хлопцеві тему конкурсної роботи у стипендіальному проекті від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», а й підтримує у реалізації розробки.

Ярослав – член громадської організації студентської молоді «Пілігрим». Спільна ідея, яку презентував Ярослав на захисті робіт, – лекції соціального спрямування для молоді. Теми, зі слів Ярослава, найрізноманітніші: «Теми є насущними, актуальними: алкоголь, наркотики, СНІД. Вони можуть бути приурочені до державних, християнських свят».

Ярослав – один із найперших серед учасників проекту запросив на так званий «день стипендіата». Перша лекція стосувалася кохання. Що таке інтимне життя, чому важливо бути вірним собі, об’єкту свого кохання і християнським принципам моралі, що таке хаотичні зв’язки і до чого вони можуть призвести. Молоді люди часто не сприймають повчальної інформації, вважаючи себе самостійними для того, аби формувати власну думку про цінності, спосіб поведінки. Тож доводиться шукати оригінальні шляхи достукуватися до серця.

У травні Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» організовує наступні знайомства зі студентськими проектами, що виявилися гідними підтримки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus