USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ніяк не можуть знищити амброзію. ВІДЕО

14 Червня 2012 13:05
Щороку сільське господарство України втрачає мільйони тонн врожаю через засміченість полів бур’янами. Один із найнебезпечніших – карантинний бур’ян амброзія полинолиста. За даними державної інспекції з карантину рослин, нею засмічено до 70 % українських ландшафтів. Вже чотири роки з рослиною борються й на Волині.
Про це повідомляє Волинська ОДТРК.
Полинолисту амброзію на Волині вперше виявили у 2008 році в Ковелі і Маневицькому районі. Цього року вогнища амброзії були зареєстровані у 5 районах на площі 14 гектарів. Нових спеціалісти державної інспекції з карантину рослин цього року не виявляли: борються зі старими. Торік амброзію виявили у селі Грем’яче Ківерцівського району.
Молоді рослини амброзії легко сплутати із чорнобривцями, дорослі – із полином. Але бур’ян має свої впізнавані особливості.
Подолати амброзію нелегко: кожна рослина, визріваючи у серпні-вересні, дає до ста тисяч насінин, які можуть зберігатися в землі більше двадцяти років. Тому винищувати бур’ян потрібно, не зволікаючи.
На Волинь амброзія потрапляє здебільшого з південних і центральних областей – із зерном, підстилкою для кавунів, будівельними матеріалами. Насіння карантинного бур’яну розповсюджується Україною залізничним транспортом, яким перевозять пісок і гравій. Необачні селяни теж можуть сприяти рознесенню насіння амброзії.
Збитки врожаю і виснаження земель – не єдине, чим шкодить амброзія.
Жителів Грем’ячого на зборах села попередили про небезпеку амброзії, але, каже голова сільської ради, порозуміння вдається дійти не завжди.
Небайдужість людей – ключовий фактор успішної боротьби з амброзією. А Держінспекція з карантину рослин допоможе гербіцидами і порадами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 15 Червня 2012 11:10
Страшна штука і дуже алергенна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus