USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На волинські соцоб’єкти витратить понад 6 мільйонів

23 Липня 2012 16:27
6,5 мільйона гривень дотації, наданих Волинській області з Держбюджету, хочуть віддати на ремонт соціальних об’єктів.

Таке рішення прийняли члени постійної обласної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики 23 липня.

За словами начальника головного фінансового управління ОДА Ігоря Никитюка, ці кошти з державної скарбниці Волинь отримала за перевиконання річного плану доходів місцевих бюджетів за рахунок податків і зборів.

Підтримка проекту рішення була досить проблематичною. Так, один з членів бюджетної комісії Борис Загрева висловив незадоволення тим, що кошти нібито розподіляються несправедливо. З його слів, це порушує норми Конституції щодо розподілу коштів з держбюджету між територіальними громадами. Мовляв, деякі райони «не отримали жодної копійки».

Ігор Гузь, своєю чергою, зауважив, що основна частина коштів направлена на ремонт та реконструкцію об’єктів у Рітнівський, Старовижівський, Шацький та Ковельські райони та місто Ковель, які формують Ковельський виборчий округ №21.

Однак Никитюк пояснив, що такий розподіл грошей пов’язаний із відсутністю документації на право володіння землею, де знаходяться інші заклади. Мовляв, ці документи необхідні при формуванні переліку об’єктів, видатки на які проводитимуть за рахунок дотаційних коштів з держбюджету. Сам же список комунальних закладів, що потребують ремонту, з його слів, надало головне управління містобудування, архітектури та ЖКГ Волинської ОДА.

Никитюк зазначив також, що значну частину виділених коштів планують використати для заміни котлів у школах та медичних закладах області.

Врешті, після жвавого обговорення, проект рішення члени бюджетної комісії погодили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus