USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Волині торік легалізували 1,6 мільярда гривень?

20 Січня 2009 13:10
Минулого року по матеріалах перевірок проведених за участю працівників управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Волинській області спільно з іншими підрозділами порушено 8 кримінальних справ за статтею 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). Про це 20 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Державної податкової адміністрації у Волинській області, обсяг ймовірно легалізованих «брудних» коштів, згідно з порушеними справами, становить 1, 618 мільярда гривень. Також, за матеріалами перевірки проведеної працівниками управління порушено 2 кримінальні справи за частиною 3 статті 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів), де сума ухилення від сплати податків становить 5,684 тисячі гривень.
Вжитими співробітниками управління заходами у звітному періоді забезпечено стягнення (відшкодування збитків) по кримінальних справах у сумі 884 тисячі гривень та накладено арешт на майно та кошти фігурантів по кримінальних справах на 3, 801 тисячі гривень.
Із початку року, в ході відпрацювання сумнівних фінансових операцій та інших матеріалів проведено 21 перевірку. За її результатами складено 5 довідок за ознаками відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, де загальна сума легалізації становить 5,058 мільйона гривень
Волинські податківці вжили ряд заходів із метою протидії обігу цінних паперів акціонерних товариств, які мають ознаки фіктивності, визнані банкрутами або державна реєстрація яких скасована, управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом. Як наслідок, зупинено обіг цінних паперів по 25 емітентах, в кількості 42,7 мільйона штук вартістю 10,7 мільйона гривень. Окрім того, скасовано емісію акцій 20 емітентів кількістю 162,6 мільйона штук вартістю 40,9 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus