USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині «штрафанули» молокозаводи

30 Січня 2012 18:33
За антиконкуретні дії волинські антимонопольники оштрафували «Ковельмолоко» та «Рожищенський сирзавод» на 25 тисяч гривень.
Про це повідомляють в прес-службі АМКУ Волині.
Адмінколегія Волинського територіального відділення Антимонопольного комітету визнала дії ПАТ «Ковельмолоко» та ВАТ «Рожищенський сирзавод» антиконкурентними ‒ узгодженими на ринку заготівлі коров’ячого молока від особистих підсобних господарств для промислової переробки в окремих селах Ковельського і Рожищенського районів. На підприємства накладено в цілому 25 тисяч гривень штрафу.
Як зазначив на адмінколегії голова тервідділення Віктор Гупало, така неконкурентна поведінка молокозаводів була можлива завдяки домовленостям та мовчазній координації тому, що кожний з них має можливість достатньо точно та швидко визначити, у якому напрямку спрямовується конкурентна поведінка іншого.
Договори на закупівлю молока від населення – відсутні, а сільські ради не мають впливу на підприємства щодо встановлення рівня закупівельних цін.
Розмір штрафу був би значно більшим, однак було враховано визнання порушення та велику заборгованість заводів перед власниками особистих підсобних господарств за закуплене молоко для промислової переробки ‒ від 4 до 7 мільйонів гривень.
Гупало наголосив, що в разі несвоєчасного розрахунку зі здавачами молока, відповідно до ст. 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», буде порушено справу про зловживання монопольним (домінуючим) становищем вказаними молокозаводами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus