USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині антимонополісти «заощадили» 30 мільйонів

10 Жовтня 2012 16:11
Волинське відділення АМКУ «заощадило» волинянам більш як 30 мільйонів гривень з початку року.

Про це 10 жовтня розповів голова Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало під час прес-конференції щодо результатів діяльності територіального відділення за 9 місяців цього року.

Завдяки діяльності відділення щодо запобігання та припинення порушень економічний ефект склав 30,4 мільйона гривень, що на 27,4 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

За словами Віктора Гупала, протягом 9 місяців 2012 року територіальне відділення зосередило свою увагу на соціально важливих ринках в області. Зокрема, працівники установи перевірили підприємства та організації, які працюють на ринку світлих нафтопродуктів, скрапленого газу для заправки автотранспортних засобів.

Окрім того, волинський АМКУ звернув увагу на діяльність підприємців на ринку агропромислового комплексу, продуктів харчування, комплексних послуг з надання місць для торгівлі на ринках, адміністративних послуг, послуг в зоні митного контролю, торгівлі, ліків, освіти, транспорту, будівництва, послуг природних монополій, житлово-комунальних послуг для захисту прав споживачів.

Тож, за звітний період установа провела 23 планових та позапланових перевірки дотримання суб’єктами господарювання та органами влади вимог конкуренційного законодавства. Зокрема, відділення розглянуло 64 справи, завдяки чому вдалося припинити 93 порушення конкуренційного законодавства. За результатами розгляду справ на порушників наклали 558,5 тисячі гривень штрафів. Загалом же, з урахуванням рішень, прийнятих за попередній період, підприємства та організації сплатили 441,95 тисячі гривень штрафів.

Окрім того, за результатами розгляду заяв волинян територіальне відділення АМКУ розглянуло справу про порушення ТОВ «Архбудекспертиза» конкуренційного законодавства у вигляді недобросовісної конкуренції.

Відділення встановило, що відповідач вводив в оману невизначене коло осіб шляхом повідомлення в рекламі неправдивих відомостей щодо надання позик внаслідок приховування інформації про участь у так званих «Програмах в групах», заміна твердження «більш актуально, ніж кредит» на інше – «ніяких прихованих платежів». На порушника наклали штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

В результаті вжитих запобіжних заходів вдалося попередити вчинення 67 порушень. Зокрема, волинське відділення АМКУ попередило порушення конкуренційного законодавства на ринках виробництва хліба (ПАТ «Теремно хліб»), реалізації яєць курячих (ТзОВ «Арго-Р», ПП «Тимаг», ПП «ТД «Салют», ТОВ «Континіум-Трейд», ТОВ «ТД «Аванта»), реалізації продуктів харчування (ТОВ «ПАККО-Холдинг»), страхових послуг (ПрАТ «Українська Транспортна Страхова Компанія» «UTICO» та ПрАТ «УСК «Княжа Вієнна Іншуранс Групп»), оренди земельних ділянок та водних об’єктів (Луцька районна державна адміністрація), оренди комунального майна (Луцька районна рада), лабораторних досліджень (Горохівська міжрайонна державна лабораторія ветеринарної медицини), послуг централізованого водопостачання та водовідведення (Маяківська сільська рада), видачі експлуатаційних дозволів (ДЗ «Ковельська районна санітарно-епідеологічна станція») та інші.

Окрім того, за цей період волинське ТВ АМКУ розглянуло 85 проектів рішень (розпоряджень) органів влади, до 21 з яких надані зауваження або в погодженні яких відмовлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 16:21
Свои карманы на сколько пополнили?
йован до Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 19:15
Да, це ще одна структура, яка зараз конкретно заробляє на виробниках. Хто б міг подумати.
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 19:37
Сібя ні абіділі, ні валнуйтєсь. Вор на ворє сідіт і варом, тк-скать, паґаняїт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus