USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На ЛПЕ думають взяти кредит в «Приватбанку»

26 Квітня 2012 17:54
Протягом березня на Луцькому підприємстві електротранспорту погасили понад 200 тисяч гривень зарплатних боргів. Водночас керівництво установи розглядає можливість отримання кредиту в «Приватбанку».
Про це 26 квітня під час наради в міській раді розповів директор ЛПЕ Іван Грицанчук.
Зі слів заступника начальника управління економіки муніципалітету Любові Івевакової, нині в обласному центрі 7 підприємств економічно активного сектору боргують своїм працівникам понад 2 мільйони гривень. За понад місяць ліквідовано борги в 2 установах. Зокрема й на кондитерській фабриці «Луцьккондитер».
Також вона відзначила зменшення боргу на Луцькому підприємстві електротранспорту: з 1,1 мільйона гривень до майже 900 тисяч. «Більш ніж на 30% зменшилася заборгованість в товаристві «Каскад-Транспорт» та в товаристві «Меблі-Вікторія», ‒ додала фахівець.
Окрім цього, вона повідомила, що в березні у Луцьку 26 підприємств нарахували працівникам платню меншу за мінімальну. «У переліку з’явилися 5 нових підприємств», ‒ зауважила Івевакова.
Грицанчук учергове розповів, що чи не найголовніша причина боргів – невчасні надходження грошей з державного бюджету. Водночас він поінформував, що на підприємстві розроблено план погашення заборгованості.
«Паралельно опрацьовується варіант отримання кредиту в «Приватбанку». Відбулися зустрічі з керівництвом банку. Ця процедура в роботі», ‒ повідомив посадовець.
Також він висловив сподівання, що до кінця року вдасться погасити зарплатні борги. Нагадаємо, міський голова Луцька Микола Романюк заявляв, що це можуть зробити в травні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Математик Показати IP 26 Квітня 2012 18:07
Якщо до лізінгу кредит добавити, то виходить найкоротший шлях до банкрутсва! Берете чужі, повертати свої доведеться, та ще й з відсотками!! Ох, не панацея це - жити у кредит!
Віктор Показати IP 26 Квітня 2012 19:48
І здавалося, при чому тут Романюк?
Олександр Показати IP 26 Квітня 2012 23:27
По 50 копійок з пенсіонерів брати - і грошей не буде де дівати! Вважаю, що так має бути. Не може у транспорті 4 з 5 людей їхати безкоштовно - це голий популізм.
Знаючий Показати IP 27 Квітня 2012 07:33
Державна форма власності не приносить прибутків місцевим князькам, а тому вона не "рентабельна" і треба її довести до банкрутства, та "чесно" передати в приватну власність.
дідо Показати IP 27 Квітня 2012 07:33
Не кредит брати треба ,а піднімати вартість проїзду та перестати возити пільговиків, за яких держава не хоче платити.
Конструктивний клієнт Показати IP 27 Квітня 2012 09:46
Важко потім буде довести Романюку, що він нині - вже не пов"язана особа Приватбанку!
Конструктивний клієнт Показати IP 27 Квітня 2012 09:49
...Тим паче, що Романюк, після складання повноважень міського голови, має право повернутись на попереднє місце роботи... Необережно це - підсажувати підконтрольне ЛПЕ саме у Привата на "допінг/гачок"...
Юля Показати IP 27 Квітня 2012 14:54
Ну і що, що кредит в Приватбанку, наоборот Романюк старається свої банківські можливості підключити, щоб допомогти підприємству. Чи якщо кредит надасть якийсь другий банк то нічого страшного, а якщо саме Приват то тут якась підстава з боку міського голови. Людям немає до чого вчепитися то чіпляються до що небудь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus