USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На Волині покарали підприємство за те, що не вберегло ліс. ФОТО

23 Березня 2016 15:58
У Державному підприємстві “CЛАП “Рожищеагроліс” виявлено порушення природоохоронного законодавства.

За зверненням громадян Державна екологічна інспекція у Волинській області перевірила території земель державного лісового фонду, що перебувають у постійному користуванні ДП “СЛАП ”Рожищеагроліс” і знаходяться в межах Уляниківської та Городинівської сільських рад Рожищенського району, та виявила порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції.

Встановили, що підприємство не забезпечило охорону лісів від незаконних рубок. Відсутній облік лісопорушень, вчинених невстановленими особами. Внаслідок недотримання технології лісозаготівельних робіт у лісгоспі порушуються вимоги Санітарних правил в лісах України, створюється захаращеність лісів. Не забезпечено встановлення меж земельних лісових ділянок та збереження відмежувальних знаків.

Загальний розмір шкоди, завданої лісовому господарству, складає 84,9 тисячі гривень. В тому числі шкода, заподіяна лісу незаконним вирубуванням дерев – 75,9 тисячі гривень.

Перевірка проводилась за зверненням громадян. За результатами перевірки на посадових осіб підприємства склали три протоколи про порушення природоохоронного законодавства та притягнули їх до адміністративної відповідальності. Окрім того, підприємству виставлено претензії про сплату коштів в сумі 84,9 тисячі гривень за шкоду завдану, внаслідок порушення природоохоронного законодавства , на рахунки Уляниківської та Городинівської сільських рад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рожище Показати IP 23 Березня 2016 16:04
Там директор Ярмолюк. Дуже розумний і дуже далеко піде, якщо не зупинять. Туалети йому мити, та немає кому цим зайнятись.
Рожище2 Показати IP 23 Березня 2016 19:49
Цікаво, а де ж Ярмолюк візьме ті тисячі, щоб сплатити? в іншому місці напиляє... ще й "откатік" завезе, щоб все стихло і зам"ялось, і далі буде зі своїми соратниками кишені набивати. Вже ліс на ліс не схожий, в Луцьку в парку і то більша густина дерев.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus