USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Луцький «підшипниковий» відмовив у співпраці російській «оборонці»

4 Лютого 2015 13:04
Луцький завод АТ «СКФ Україна» відхилив пропозицію Росії поставляти продукцію для військових цілей у 2009 році. Натомість, сьогодні випускає комплектуючі для сучасних українських бронемашин.

Про це йшлося під час візиту на підшипниковий завод «СКФ Україна» у рамках Дня депутата Луцької міської ради.
Як розповів генеральний директор акціонерного товариства «СКФ Україна» Володимир Цибульський, ще у 2009 році на підприємство звертались представники Росії з проханням виготовляти товари для їхньої «оборонки». Але співробітництва з цього так і не вийшло. Адже для того, щоб поставляти в Росію ті ж самі підшипники, проте для військової галузі, виготовлятись вони мають згідно із власним спеціальним стандартом.

Проте причиною відмови була не тільки тяганина зі стандартами виробництва. Володимир Цибульський переконує - на підприємстві вирішили відмовитись, адже йдеться про оснащення армії чужої держави:

«Тоді нам і в дурному сні не снилось, що буде війна. Але ми відмовились, бо це чужа держава, у будь-якому випадку».
Нині практично вся продукція заводу йде на експорт. Серед інших, підшипники з Луцька купують такі світові бренди, як Volkswagen, Iveco, MAN, Isuzu тощо.
Єдиним українським споживачем продукції луцького заводу АТ «СКФ Україна» є Кременчуцький автомобільний завод, який цьогоріч суттєво збільшив об’єми своїх замовлень. Якщо бути конкретним, то йдеться про зростання виробництва на 49%.

Пов’язано це з тим, що чимало замовлень українського оборонного комплексу виконує саме цей завод. Докладає до цього процесу свою «руку» і «СКФ Україна». Для прикладу, всі підшипники для новітнього українського броньовика KrAZ-MPV Shrek One виготовляють у Луцьку.
Довідка:

KrAZ-MPV Shrek One (КрАЗ-МПВ Шрек Один) — сімейство українських бронеавтомобілів з V-подібним днищем, розроблених компанією АвтоКрАЗ спільно з канадською компанією Streit Group на основі КрАЗ-5233ВЕ. Машини створені за стандартом MRAP і представлені в 2014 році.

Протимінний захист: дві міни ТМ-57 (14 кг тротилу) під будь-яким колесом, одна міна ТМ-57 (7 кг тротилу) під днищем. Балістичний захист: B6+/STANAG 4569 рівень 2. Віконне скло: прозоре багатошарове куленепробивне. Внутрішній шар — полікарбонат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 13:05
Аналог ДПЗ-28 є в Москві.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 13:41
Бачу "знаток великий" -троліст ! ТАКОГО "АНАЛОГУ" НЕМА в РАССЄЇ, ТОМУ ЩО ТАМ SKF НЕМА ! А заводи подібні є.
Работник ГПЗ Показати IP 4 Лютого 2015 13:39
Ой ! Как страшно !
лучани Показати IP 4 Лютого 2015 14:06
Невже Зіли,Урали та Камази не використовуються в російсько-фашистський армії? Цибульський лукавить, бо ЛПЗ продовжу євипускати всі конічні підшипники до цих машин.
Корінний лучанин до лучани Показати IP 4 Лютого 2015 14:26
Одразу видно некомпетентну людину- не виробничника ! ТРОЛЯТЬ ЩО ПОПАЛО і ЩО НА УМ ЗАПАДЕ ! Цибульський говорить правду,він знає що каже. Пояснення дуже просте для людей знаючих- вимоги різні до продукії1
лучани до Корінний лучанин Показати IP 4 Лютого 2015 14:35
номенклатура підшипників.. http://www.skf.com/binary/139-164176/SKF-Ukraine-catalog.pdf
Корінний лучанин до лучани Показати IP 4 Лютого 2015 15:29
НЕ МАХАЙ НОМЕНКЛАТУРОЮ ! ІДИ ВЧИСЬ ДЛЯ ПОЧАТКУ, НАБИРАЙСЯ ДОСВІДУ ВИРОБНИЧОГО та знайомся із СТАНДАРТАМИ , якщо є клепка та технічне розуміння проблеми. РАЗ НЕ ЗНАЄШ ВИМОГИ _ НЕ ПИШИ ДУРНІ.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 14:39
Піар з використанням ситуації в країні
Сергій Показати IP 4 Лютого 2015 19:58
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus