USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Хочуть ліквідувати дитячу спортивну школу

18 Травня 2012 17:32
Дитячу спортивну школу, що у Ковелі, хочуть ліквідувати. Долю навчального закладу вирішать депутати під час чергової сесії Ковельської міської ради.
Про це повідомляє «ПроКовель».
КП «Дитячо-юнацька спортивна школа», якою від 1951 року опікується освіта, пропонують ліквідувати. Натомість пропонують «взяти» на себе управління новоствореним підприємством відділу фізичної культури та спорту Ковельського міськвиконкому.
За архівними даними, будівлю було зведено у 20-30-их роках минулого століття. Вистояла вона ІІ Світову війну, і відтоді там займаються діти.
У школі функціонує 4 спортивних відділення: з волейболу, футболу, шахів та вільної боротьби. Останнє у 2009 році створили на базі центру вільної боротьби.
У школі займається 264 учні, з яких найбільше ‒ 144 вихованці ‒ у футбольній секції. За понад 60 років юні спортсмени під керівництвом 10 тренерів-викладачів досягли високих результатів.

Проте віднедавна в управлінні освіти стали скаржитись на брак коштів на утримання спортивної школи. І навіть надіслали листа у мерію, в якому просили на черговій сесії міської ради розглянути питання щодо передачі з 1 вересня КЗ ДЮСШ на баланс відділу фізичної культури та спорту Ковельського міськвиконкому.
Головний освітянин міста Віктор Бичковський просив депутатів постійної комісії житлово-комунального господарства, екології і благоустрою міста, промисловості, будівництва, зв’язку, торговельного і побутового обслуговування населення, на розгляд якої й потрапило це питання, дати згоду на припинення діяльності комунального закладу шляхом його ліквідації.
Деяких народних обранців дуже насторожив шлях, яким пропонують здійснити процес передачі школи ‒ «шлях її ліквідації».
Приміром, депутат Леонід Панчук навідріз відмовився підтримувати це питання у такому форматі. Він каже, що негоже у дітей забирати спортивну школу, на що Віктор Бичковський зауважив, що приміщення після позитивного прийняття рішення не змінюватиме своє функціональне призначення, лише підпорядковуватиметься іншому відділу міськвиконкому.
У школі ж планують залишити лише центр вільної боротьби. Також він запевнив присутніх, що жодна штатна посада не буде скорочена.
Однак депутатам профільної комісії такого пояснення, певно, виявилося недостатньо, тому вони не підтримали проект рішення.
Подальшу долю комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа» вирішуватимуть під час 23 сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus