USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Для деяких видів транспорту штрафи збільшать у 5 разів? ВІДЕО

5 Липня 2013 08:29
Півмільйона гривень штрафів назбирала Укртрансінспекція за перевантажені фури. Інспектори тестують автоматичний ваговий комплекс, який визначає порушників, ідеться в сюжеті ТСН.

Сенсори під асфальтом, камери згори – і за кілька кілометрів на моніторі вже є вся інформація про автомобіль, що рухається трасою. Швидкість, вага, навантаження на кожну вісь, номер, марка і навіть колір авто автоматично визначає експериментальна система.

Перевірка непомітна, непідкупна, всевидюща. Система лише фіксує порушника. Ловити доводиться даішникам, а віднедавна працівникам Укртрансінспекції.

«До звичайних автомобілів ми відношення не маємо. Автобуси, вантажні автомобілі, таксі – ті, які займаються перевезеннями і послугами», - пояснив старший державний інспектор Укртрансінспекції Дмитро Пасічник.

«Ця система працює постійно – і вдень, і вночі», - запевняє начальник відділу дорожнього сервісу «Київоблавтодору» Роман Лоскот.

Дорожники жаліються, що переповнені вантажівки руйнують дорожнє покриття – особливо у спеку. Тому в уряді готують нові штрафи для ваговиків-порушників.

Теперішні теж чималенькі. Фуру, вага котрої при дозволених 38 тон складала 43 тони, покарали на € 2,5 тисячі. У стільки держава оцінила вартість пошкодженого дорожнього полотна за маршрутом машини від Львівщини до Луганщини.

Але влада планує збільшити покарання в 5 разів. Дороги від цього руйнуватися менше не стануть, адже навіть спійманий ваговик отримує протокол і, не розвантажуючись, поїде далі. Але в бюджеті хоча б з'являться додаткові гроші на ремонт автотрас.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus