USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Депутати Волиньради не підтримали фінансування 10 об’єктів за 25,5 мільйона

22 Грудня 2015 17:45
Питання щодо підтримки комунальних об’єктів в області «провалили». Необхідної підтримки не найшлося, мовляв, надто великі «апетити» в керівників підприємств та установ спільної власності.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 22-го грудня, у прес-центрі обласної ради.

Начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева повідомила, що на розгляд депутатів виноситься Проект рішення щодо ухвалення пропозицій до переліку заходів Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міс області на 2016-2020 роки.

З її слів у списку 10 об’єктів, передбачене фінансування понад 25 мільйонів гривень, що не відповідає можливостям бюджету.

«Програма була ухвалена до завершення 2015-го року. У ній передбачали 20 мільйонів гривень фінансування, втім, реально була лише чверть коштів. Враховуючи підготовку нового бюджету, наш відділ скерував листи керівникам підприємств, які б дали свої пропозиції щодо їхньої фінансової підтримки. Як им бачимо - тут цифри стоять нереальні», - пояснює посадовець.

Зауважимо, згідно з пропонованою Програмою, з бюджету на неї мають передбачити 25 мільйонів 575 тисяч гривень.

Втім, додає Лілія Кашева, повністю відмовляти в підтримці підприємств та установ не можна.

«З огляду на позицію голови обласної ради Ігоря Палиці , що ми будемо підтримувати підприємства, які рентабельні, пропоную дочекатися результатів роботи тимчасової контрольної комісії з майна, яка дасть рекомендації - хто ж насправді потребує капіталовкладення. Тоді й буде реальний результат», - розповіла Лілія Кашева.

Зваживши на це, члени профільної комісії не підтримали Проект рішення щодо фінансування Програми, де вказані 10 об’єктів, які потребують фінансування.
Нагадаємо, нещодавно на Волині створили новий орган, який боротиметься з корупцією. Йдеться про те, що депутати обласної ради створили тимчасову контрольну комісію, яка займатиметься перевірками комунальних підприємств. Якщо ж знаходитимуть порушників, то на них чекає відповідальність та звільнення, а нові призначення, обіцяють у раді, будуть прозорі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus