USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Чиновники пообіцяли, що бізнес у чергах не стоятиме

24 Січня 2012 17:19
Луцьким підприємцям більше не доведеться по декілька годин стояти у черзі у відділі державної реєстрації суб’єктів господарювання.
У цьому запевнила начальник Алла Грабко, звітуючи про роботу відділу в 2011 році під час оперативної наради в міськраді 24 січня.
Алла Грабко нагадала, що впродовж минулого року відділ виконав більше 12,5 тисячі реєстраційних дій, тоді як 2010 їх було лише трохи більше 9,2 тисячі. Загалом держреєстратори надали суб’єктам господарювання 18 тисяч 366 довідок, витягів та виписок з єдиного державного реєстру.
Зі слів Грабко, у Луцьку зберігається тенденція до зменшення реєстрації фізичних осіб-підприємців, водночас збільшується кількість подання заяв про припинення підприємницької діяльності. Так, впродовж минулого року виявили бажання зареєструватися 939 підприємців, а припинили діяльність 818, хоча відповідних заяв було більше – 1021.
Розповіла Грабко про те, які заходи втілюють у відділі, аби уникнути черг. Нагадаємо, на початку січня біля відділу держреєстрації суб’єктів господарювання були величезні черги, адже підприємці на вимогу податкової служби мусили брати тут витяги та виписки з Держреєстру.
Цю проблему, за словами Грабко, вирішили, збільшивши тривалість прийому. Тепер підприємці можуть отримати ці документи з 9 до 17 години. Крім того, запроваджено прийом за талонами, аби кожен охочий міг завчасно записатися і прийти за документами в зручний час.
Водночас Грабко зауважила, що черги виникли через необізнаність підприємців і зауважила, що варто провести роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання.
Тим часом Луцький міський голова Микола Романюк переконаний, що пояснювати підприємцям, що і як робити, податкова разом з держреєстраторами мали б раніше, аби черг взагалі не було. Втім, за те, що ситуацію вдалося поліпшити, працівникам відділу мер подякував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 24 Січня 2012 18:57
Нехай би Романюк побачив, як під відділом реєстрації о 8й годині стоять люди, а працівниці розчісуються та варять каву.
Юлія до дідо Показати IP 24 Січня 2012 19:18
Вони-то взагалі працюють з 9-ї години.
зе бест Показати IP 25 Січня 2012 10:26
to дідо.Ти, дідо спи зранку, а не у вікна заглядай (хто шо робить)...Прокинешся неспішно, сам поп'єш кави, і приходь на 9.00. Там тебе привітно приймуть гарно причесані дівчата-реєстратори, і ти підеш задоволений життям! ОК?
Іван Козолуп Показати IP 26 Січня 2012 10:51
Реально, о 8-й ранку під дверима вже чоловік 50-70 стоїть. І це майже щодня. Талончики видавали на тиждень вперед, бо несправляються із потоком підприємців. А коли приходиш в дені і час по талону, ще з пів години чекаєш в черзі. А що в підвалах податкової робиться... нема слів. Мені цікаво, навіщо податковій здоровенний будинок аж на 5 поверхів з євровікнами і євроремонтами, вазонами, холами з м'якими кріслами, коли все обслуговування підприємців проводиться в підвалах в старих совєцьких кабінетах в напівтемряві у вузьких коридорах біля праші?
зе бест Показати IP 26 Січня 2012 11:15
Іване Козолупе, не вводьте в оману інших. Хожу щодня біля цього будинку по Грушевського, 1 і черг вже 2 тижні там нема! Були... але оперативними і професійними діями реєстраторів успішно усунуті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus