USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Чи подорожчають яйця до Великодня. ВІДЕО

15 Квітня 2013 11:55
Яйця у квітні будуть по кишені, адже наразі ціни зменшуються, проте прогнозують, що до Великодня вартість яєць традиційно збільшиться на 20%.

Яєць на ринку більшає. Навесні несуться кури краще. Отже ціни йдуть до низу. Щоправда, не на довго, - інформує UBR.

Українські чубатки несуться справно. Щороку дають державі 19 мільярдів яєць. Тож їх дефіциту в останні роки не відчували. Напередодні Великодня розцінки на яйця, традиційно, зростають. Цей рік не виняток, тому в травні, імовірно, матимемо плюс 20% до вартості. Хоча нині і птахофабрики ціни знижують. За місяць яйце (десяток – примітка) із 6 гривень подешевшало як мінімум на гривню. Звісно, у магазинах купуємо дорожче, через націнку продавців.

Голова ради директорів асоціації птахівників Олександр Бакуменко: «Нічого непередбаченого у цьому році не буде. Я думаю, буде перед Паскою невелике підвищення цін. Але якщо сьогодні говорити про реальну ситуацію, то при собівартості 6 гривень, відпускна ціна становить 4,70-5,50».

Аналітик аграрного ринку Ольга Мозгова: «Якщо подивитися історично, то 3-4 роки тому була надвисока ціна. Вона доходила до 15 гривень. Це від птахофабрик. Це було пов’язано із високою вартістю кормів і собівартість яйця тоді була досить висока».

Якщо вірити статистиці, то упродовж року українець вживає 305 штук. Тоді як фізіологічна норма - 280.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus