USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Через борги «Континіуму» вкладники «Форуму» не отримають грошей

30 Березня 2018 15:21
Десять мільйонів доларів США підприємство компанії групи "Континіум" "ВК ІМПЕКС"боргують банку "Форум", який своєю чергою вже чотири роки не повертає кошти своїм вкладникам.

Чергове судове засідання, що відбулося у Господарському суді Волинської області, довело – місцеві магнати не готові повертати валютний кредит. Тому, у кишенях людей і надалі лишаються сподіванки, а не реальні гроші.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Олігархи судяться, а страждають пересічні українці. Ще у 2014-му році ПАТ "Банк Форум", який належить олігарху, нардепу та екс-товаришу діючого Президента Порошенка Вадиму Новинському, став банкрутом. Тому усі українці, які поклали гроші на депозити у цю фінустанову, також вимушено зубожіли.

Діяльність тимчасової адміністрації, яку ввів Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, визначила, що пересічні громадяни - це четверта черга серед усіх бажаючих отримати своє від банку. Сюди увійшли лише ті, котрі вклали не менше двохсот тисяч гривень. Інші - в невизначеній черзі, що фактично означає для таких вкладників безнадію у вирішенні їхньої проблеми. Ось коли "Форум" назбирає достатню суму так званих ліквідаційних коштів, лише тоді вкладники двохсот тисяч і більше отримають свої, "кровні".
Найбільшим позичальником банку на Волині є мале підприємство "ВК ІМПЕКС", що є фактичним власником автозаправок WOG. Фінустанова вважає, що останні, незважаючи на рішення Рівненського господарського суду, повинні негайно та у повній мірі - із врахуванням відсотків, різниці в курсі валюти та пені - погасити суму наданого кредиту. А представники підприємства-боржника кажуть, що виконують рішення попередньої судової інстанції та сплачують розстрочений кредит вчасно.

Господарський суд Волинської області не задовольнив позов ПАТ "Банк Форум" щодо повернення тіла кредиту, відсотків та пені по сумі позики підприємством "ВК ІМПЕКС". Розгляд справи за участю цих же сторін, але по іншій вимозі, перенесли на десяте квітня. Люди, які сподівалися повернути не награбоване, а зароблене,лишаються і надалі при власних інтересах.

Спілкуючись із журналістами, вкладники банку кажуть, що підприємство групи "Континіум" не єдині великіпозичальники "Форуму". Серед інших, не менш заможних - ПАТ "Укрзалізниця". Останні винні фінустанові також близько десяти мільйонів доларів.

Люди, аби хоч якось впливати на процес повернення депозитів, кілька років тому створили громадську організацію "Форум СОС".

Учасники за власний кошт їздять по судах теренами всієї України, пишуть листи у різні держустанови. Але, кажуть, що це поки не наближує їх до повернення коштів.

Нагадаємо, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України залишив у силі фінансову поруку ТОВ «Завод Галичина» за кредитами підприємства групи WOG, співвласником якої є один із найбагатших волинян, олігарх Степан Івахів. Видавав кредит банк «Форум», який зараз знаходиться на стадії ліквідації.

Таким чином, суд не дав списати кредит на суму близько 32 мільйонів доларів, що дозволить вкладникам банку «Форум» ефективно боротися за повернення своїх коштів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг захистити свою позицію в усіх інстанціях. Нова постанова суду касаційної інстанції набирає чинності з моменту прийняття та оскарженню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus