USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Бізнесу допоможуть науковці

14 Травня 2012 18:23
Науковців та студентів Луцького національного технічного університету планують долучити до створення бізнес-пропозицій та проектів для малого та середнього бізнесу на Волині. В такий спосіб регіональна рада підприємців при ОДА планує посилити бізнесову активність волинян.

Про це йшлося під час засідання за круглим столом, що відбулося 14 травня у ЛНТУ.




Участь в заході взяли керівництво та викладачі вишу, представники ради підприємців при ОДА, а також заступник голови ОДА Едуард Стоєв. Він, зокрема, зауважив, що наразі важливе завдання влади - сприяти підприємницькій активності волинян, а долучатися до міжнародних проектів, задля залучання грантових коштів для розвитку регіону. Втім, для того, щоб результати були вдалими без науковців нібито не обійтися, - зазначив посадовець.

«Наші регіональні реалії на наступні декілька років, думаю, ми могли б спрогнозувати і запропонувати молодим людям щось, що б вони могли втілити в життя» - наголосив Стоєв. Він також додав, що науковцям університету варто було б писати проекти на одержання грантів від міжнародних організацій та фондів.


Представник регіональної ради підприємців, генеральний директор інвестиційної компанії «Атланта» Сергій Валієв пояснив викладачам університету, якою має бути співпраця поміж науковцями й радою. Так, на його думку, викладачі разом зі студентами мають відібрати з уже написаних або ж створити нові бізнес-проекти. Мова про такі, які б могли втілити бізнесмени-початківці. Як приклад Валієв навів проект зі створення ательє з пошиття одягу.

Втім, викладачі ЛНТУ переконували представника регіональної ради підприємців, що не просто створити бізнес-проект, якщо він мусить містити загальні дані й не має чітко заданих параметрів. Доктор технічних наук, професор Володимир Дідух зауважив, що чимало такого типу матеріалів можна знайти у наукових збірниках, які видає університет, і поцікавився, чи ознайомлювалися із цими матеріалами представники регіональної ради підприємців при ОДА.

Доктор економічних наук, професор Ірина Вахович запевнила Сергія Валієва та Едуарда Стоєва у тому, що викладачі ЛНТУ разом зі студентами можуть створити бізнес-проекти. Однак, на її переконання, ефективніше було б не просто писати проекти, а наприклад, оголосити конкурс бізнес-ідей, визначившись із тематикою проектів, їх спрямуванням.

Завершилося засідання за круглим столом підписанням Меморандуму про співпрацю поміж ОДА, регіональною радою підприємців, і ЛНТУ. Крім того, найактивнішим серед підприємств-партнерів вишу вручили Подяки університету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
V.I.P. Показати IP 27 Травня 2012 18:53
І знову наука "лізе" у розвиток держави... Тут місце для практиків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus