USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Бізнес догрався до криміналу

20 Березня 2012 18:01
Шість кримінальних справ проти волинських підприємців порушили у прокуратурі та вже скерували до суду. Спритники у процесі роботи зуміли приховати від податківців та Фонду соціального страхування 54 тисячі гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.
Органи прокуратури Волині закінчили досудове слідство і спрямували до судів Волині шість кримінальних справ, порушених за частинами 1, 2 статті 172 Кримінального кодексу України відносно місцевих підприємців трьох Олександрів, Сергія, Тетяни, Інни.

Вони, здійснюючи свою підприємницьку діяльність в Ковелі, Камені-Каширському та Нововолинську, вчиняли грубі порушення законодавства про працю.

Як розповів заступник прокурора області Сергій Масалов, під час досудового слідства правоохоронці встановили, що ці підприємці здійснювали автомобільні пасажирські перевезення, надавали послуги громадського харчування, технічне обслуговування і ремонт транспортних засобів, використовували найману працю робітників без належного укладення трудових угод та їх реєстрації в органах Державного центру зайнятості області.

Окрім того, ці посадові особи виплачували своїм працівникам заробітну плату в «конвертах», не здійснюючи обов’язкові відрахування до Пенсійного фонду України.

Своїми умисними діями ці представники малого бізнесу знехтували вимогами законодавства. Отож, трудові та конституційні права наших громадян були порушені.

Як наслідок, до Фонду соціального страхування та податкових органів не надійшло майже 54 тисячі гривень, які в ході досудового слідства повністю відшкодовані.

Окрім того, за рахунок сплачених відповідних внесків та податків поновлені права працівників шляхом зарахування часу їхньої роботи в трудовий стаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Здрасте Показати IP 20 Березня 2012 21:53
Взялись за неугодних підприємців, а провладні підприємства головне щоб перераховували до фонду рідного Клімчукові.
Турист Показати IP 21 Березня 2012 09:07
Цеха та склади в одному місці, офіс - в іншому, юр. адреса - в третьому... І їхати далеко не треба. По периметру Луцька - самі зручні місця для мінімізаціїї податків та зборів... Німці і ті врахували наші реалії, хоч, на відміну від наших, платять офіційно, але дуже скупо і повсякчас міркують, як би ту мізерну пайку ще переполовинити... "Пограничні зони" -ласі місця. І не розбереш, дякувати нашим "землевпорядникам", де цей непрозорий паркан, наїжачений відеокамерами...
123 Показати IP 21 Березня 2012 13:11
Німці і ті врахували наші реалії, хоч, на відміну від наших, платять офіційно, але дуже скупо і повсякчас міркують, як би ту мізерну пайку ще переполовинити... - таки дуже влучно сказав .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus