USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Акції «Волиньгазу» хоче купити структура, підконтрольна Фірташу?

5 Вересня 2012 17:11
Інвестиційна компанія «Фінлекс-Інвест» має намір купити виставлені на приватизацію 23,4% ПАТ «Волиньгаз», а також 24% газопостачальної компанії «Кримгаз» і 20,4% «Чернівцігазу».

Про це повідомляє ІА «Українські новини».

Конкурс із продажу пакета акцій «Чернівцігазу» запланований на 18 вересня, «Волиньгазу» ‒ на 19 вересня.

Раніше «Фінлекс-Інвест» заявив про намір придбати виставлені Фондом держмайна України на приватизацію 22,059% акцій газопостачальної компанії «Вінницягазу», 15,864% ‒ «Житомиргазу», 26% ‒ «Тисменицягазу» (Івано-Франківська область) і 26% ‒ «Кременчукгазу» (Полтавська область).

Водночас інформаційний портал «Кореспондент», з посиланням на однойменний журнал, називає компанію «Фінлекс-Інвест» такою, що перебуває у сфері впливу Дмитра Фірташа – голови Ради директорів компанії «Group DF».

Видання констатує, що й інша компанія – «Газтек», що бере участь у торгах за акції газопостачальних підприємств, також перебуває у сфері впливу Фірташа.

Так, обидві ці компанії 5 вересня змагалися за право володіти 26% акцій «Дніпропетровськгазу». Зрештою, ПрАТ «Газтек» придбав ці акції за 58,65 мільйона гривень.

«Ця боротьба з самим собою в Україні крім Фірташа дозволена лише ще одному бізнесменові – Рінату Ахметову, який в такому ж стилі зібрав колекцію енергокомпаній», ‒ додає «Кореспондент».

Зауважимо, що 4 вересня Фонд держмайна України продав «Газтеку» 25% акцій газопостачальної компанії «Севастопольгаз», 1 серпня цій же компанії ‒ 25% акцій «Миколаївгаз», 10 серпня ‒ 25% акцій компанії «Івано-Франківськгаз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АСАІ Показати IP 6 Вересня 2012 14:18
Як це позначиться на "простих" людях?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus