USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.80 10.92

Волинський музей відкрив нову виставку

16 Липня 2010 17:44

У Волинському краєзнавчому музеї у розділі експозиції «Волинь: історія, політика, економіка, культура» відкрили виставку «Від Декларації до Незалежності», приуроченої 20-й річниці проголошення Декларації про Державний суверенітет України та підняття над Луцькою міською радою національного прапора.

Про це повідомив «ВІП»

На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею, Державного архіву Волинської області, які ілюструють державотворчий процес 1990-1991 років.
Це – Декларація про Державний суверенітет України, хронологія важливих політичних подій 1990-1991 років, листівки, агітки, бюлетені, протоколи, афіші, матеріали, які стосуються виборів Президента України 1991 року та Всеукраїнського референдуму на підтвердження «Акту проголошення Незалежності України», виборів до місцевих рад.

Матеріали виставки розповідають про громадсько-політичну організацію «Народний Рух України за перебудову», яка відіграла важливу роль в процесах національного відродження на Волині у 1990-1991 роках.

Окремо представлений комплекс матеріалів, що стосуються діяльності Луцької міської ради 21-го скликання. Експонуються перші демократичні рішення про національну символіку, світлина «Підняття над Луцькою міською радою синьо-жовтого прапора», розміщені статті та фото з волинських газет, які висвітлювали цю подію.

За словами наукового співробітника відділу новітньої історії музею Сергія Лиса, лучани і волиняни підтримували державотворчі процеси, проводилися численні мітинги. «Це заперечує ту думку, що незалежність українцям мало не впала з неба», – сказав Лис. «Шкода, що люди зараз забули цю важливу подію. Значення Декларації відсунули на задній план і не всі її положення були затверджені при формуванні Конституції України», – вважає він.

Виставка експонуватиметься протягом липня – серпня 2010 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КАПО Показати IP 17 Липня 2010 00:17
Слушно
Хлоп_28 Показати IP 17 Липня 2010 09:12
Це заперечує ту думку, що незалежність українцям мало не впала з неба??? Сергію, ти молодий і зелений, і не пам"ятаєш, як теперішні пристосуванці типу Кожевнікова тоді були супер-революціонерами. ВОни тоді як мухи на мед на ту незалежність полізли, завбачивши себе при владі і відчувши слабкість комуністичного режиму. Горбачов їм ту незалежність "з неба" кинув. А то сиділи би як вош в кожусі. Борці блін...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus