USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку – на одного ангела-охоронця більше. ФОТО

22 Серпня 2010 09:50
У Луцьку напередодні відзначення 925-річчя міста відкрили декоративну скульптуру з металу «Ангел».

Автор скульптури – відомий майстер-коваль Віктор Семенюк, а ініціатор такого оригінального подарунка місту – депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар.

Скульптура – майже три метри заввишки, встановлена поблизу дитячого містечка у Центральному парку культури й відпочинку імені Лесі Українки.

Володимир Бондар, звернувшись до присутніх на відкритті пам’ятника, привітав лучан з ювілеєм рідного міста і зауважив, що духовні символи завжди мали велике значення для українців. «Люди завжди сподівалися і вірили у захист ангелів-охоронців, тож вірю, що ця оригінальна скульптура з металу додасть лучанам впевненості у майбутньому, віри у те, що усі ми – луцька громада – захищені перед незгодами і лихом, додасть усім нам доброти і любові. Адже ця кована скульптура уособлює найкращі душевні поривання: молитву, віру, натхнення», - сказав Володимир Бондар.

Депутат подякував за оригінальну роботу автору скульптури - «Митцю року - 2008», знаному далеко за межами Волині майстру Віктору Семенюку. Якого, до слова, на святі відкриття «Ангела», назвали «воістину невгамовним майстром, який багато років не бажає зупинятися на досягнутому, який знову і знову підкорює метал, який шукає нові форми, який живе і горить своєю роботою».

На скульптурі ангела є табличка, на якій вигравіювані імена ініціатора та автора скульптури – Володимира Бондаря та Віктора Семенюка.

Полотнище, яке закривало «Ангела» на церемонії відкриття Володимир Бондар та Віктор Семенюк зняли під звуки духовної музики у виконанні камерного оркестру викладачів музичної школи №1 та після дитячої молитви до Агела-охоронця, прочитаної юною лучанокою Ганнусею.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 22 Серпня 2010 13:14
А як народу багато!!
))) Показати IP 22 Серпня 2010 16:43
толпа топталась по газонах. А вам треба хвото янгола чи толпи?
Українець Показати IP 22 Серпня 2010 17:33
Черговий піар ще одного кандидата на посаду мера,адже незабаром вибори.Чесне слово тошнить від такого патріотизму.
Віктор Показати IP 23 Серпня 2010 22:43
Достойний вчинок! Заслуговує на повагу.
Фанат Показати IP 25 Серпня 2010 11:02
Лучче б якогось Козловського привіз. Толку з Ангела?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus