USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

у Луцьку відбувся конкурс юних поетів

18 Травня 2014 21:09
В обласній бібліотеці для дітей, що по проспекту Волі, 37 18 травня відбулось нагородження переможців обласного літературного конкурсу на кращий власний прозовий чи поетичний твір «Думи і мрії». А також підбиття підсумків та нагородження переможців обласної літературної вікторини “Я на сторожі коло їх поставлю слово”, яка присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

«Доброю традицією у Волинській обласній бібліотеці для дітей стало проведення літературного конкурсу «Думи і мрії». Обласний конкурс на кращий власний прозовий чи поетичний твір у 2014 році відзначає своє 20-річчя. Одним із завдань сучасної бібліотеки та головною метою конкурсу є залучення школярів області до творчості, формування у них почуття глибокої шани і любові до рідної мови, а також активізація роботи літературних гуртків, клубів юних прихильників поезії та поетів–початківців», - розповідає директор бібліотеки Наталія Граніч.

«Цього року побачило світ літературно-художнє видання «Акорди березня»,- говорить голова журі конкурсу, українська письменниця Надія Гуменюк, - «впорядковане обласною бібліотекою для дітей, за моєю редакцією, у яку ввійшли твори переможців та призерів різних років.

Переможцями конкурсу у свій час були Олена Пашук, Софія Стасюк, Вікторія Литвак нині вже члени Національної спілки письменників України, автори книжок, лауреати престижних премій. Широкий резонанс мають поетичні збірки колишніх наших переможців Наталії Шульської, Юлії Хвас, Сергія Лиса».

З метою залучення школярів області до поглибленого вивчення творів Тараса Григоровича Шевченка, літератури про життя і творчість великого українського письменника Волинська обласна бібліотека для дітей провела для школярів області літературну вікторину.

«У вікторині за творчістю Тараса Шевченка взяли участь понад 500 учасників, учнів 1-9 класів. Вражає дослідницький підхід школярів та мистецьке оформлення робіт», - розповіла голова журі вікторини, письменниця Клава Корецька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оля Показати IP 18 Травня 2014 21:37
РЕЗУЛЬТАТИ СТАНОМ НА НЕДІЛЮ 18-го ПО ПЕТИЦІЇ "Визнання Росії спонсором тероризму": маємо 76 тисяч підписів. ВІДСТАЄМО ВІД ГРАФІКА, ТОМУ ДУЖЕ БАЖАНО: 1. До кінця дня (18 травня) набрати 3 тисячі підписів (щоб було 80 тисяч); 2. За наступні 3 дні набрати по 6 тисяч підписів, так що б в запасі був хоча б 1 день (до 23 травня). ДЛЯ ЦОГО НЕОБХІДНО: - поширити у вигляді коментарів інструкцію про підписання петицій на основних сайтах всіх обласних центрів; - поширити електронними листами згадану інструкцію знайомим, партіотичним та проукраїнським організаціям (фірмам); - поширити у вигляді коментарів прохання на англійській мові про підписання петицій на сайтах інших держав (Польща, Прибалтика, Канада, США і т.д.); - терміново для своїх родичів та близьких створити акаунти на сайті https://petitions.whitehouse.gov і допомогти їм в підписанні даних петицій; Прохання, поширити це звернення та інструкцію на інші сайти.
Оля Показати IP 18 Травня 2014 21:37
ТЕРМІНОВО! Подписываем петицию о признании России спонсором терроризма! Переходите на страницу петиции https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM нажимаете внизу синюю кнопку CREATE AN ACCOUNT заполняете форму E-mail address * First Name * (имя) Last Name * (фамилия) Challenge Question * (тут надо ввести ответ на вопрос, который написан над полем, переводите через google translate если не знаете английский) далее нажимаете внизу синюю кнопку CREATE AN ACCOUNT ждете письмо на почту переходите по ссылке из письма (... to confirm this is a working email address: ...) попадаете на страницу петиции нажимаете зеленую кнопку SIGN THIS PETITION Подключаем всех друзей и знакомых! Репостим по всем сайтам! или Шаги такие. клікнуть тут (или скопировать в поиск) https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM 1) Відкрити акаунт (клікнуть create account) 2) вписаnи свій і-мейл, (e-mail address), потім своє ім'я (fist name), потім своє прізвище (last name), потім свій індекс (zip code) 3) відповісти на просте питання англійською (Challenge Question) 4) потім зайти на свою і-мейл скриньку, там буде повідомлення від whitehouse для підтвердження реєстрації. У повідомленні перший лінк клікнути. Вийдете на сторінку із петицією, потім клікнути SIGN. петиція 1 https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM петиція 2 https://petitions.whitehouse.gov/petition/weapon-ukraine-protect-against-russian-aggression/QjSRkPHF петиція 3 https://petitions.whitehouse.gov/petition/demand-russia-de-occupy-territories-moldova-republic-georgia-and-ukraine/Shb8HNfL петиція 4 https://petitions.whitehouse.gov/petition/add-akhmetov-and-efremov-sanctions-list/xYxZDQgH

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus