USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.80 10.95

Музей волинської ікони готовий отримати звання Національного

18 Травня 2010 17:07
Нині готові уся документація для присвоєння Музею волинської ікони статусу Національного.
Про це сьогодні під час урочистої академії з приводу відзначення Міжнародного дня працівника музею повідомив начальник управління культури і туризму ОДА Володимир Лисюк.
Посадовець також повідомив, що очікується реставрація Луцького художнього музею. Зокрема, за словами Лисюка, Міністр культури та і туризму України Михайло Кулиняк пообіцяв, що ремонт таки відбудеться.
Збільшення уваги до музейної справи з боку представників центральної влади Лисюк пов’язує з тим, що Михайло Кулиняк призначений куратором Волинської області.
Присутні на події радник голови облради Володимир Банада і Володимир Лисюк вручили працівникам годинники та подяки.
Самі ж працівників музеїв області розповіли, що нині нівелюються духовні цінності суспільства і фінансовий стан робітників культури бажає кращого.
«Ми вже давно працюємо не за заробітну плату, а за «спасибі». Рівень оплати наукового і технічного працівника практично однаковий. Це нівеляція наукової праці», - прокоментував директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.
«Не зважаючи на це, працівники музею раді кожному відвідувачу… Музеї є не лише освітньо-культурними закладами, вони нагадують, для чого повинна жити людина. Це заклик до людей, аби вони зробили щось, що варте, аби його після залишити в музеї», - сказав Силюк.
Нині музейний фонд налічує близько 140 тисяч експонатів. З них є можливість показати лише 10%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus