USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Музей Гуртового у Торчині – найкращий в Україні

26 Січня 2010 11:51
Торчинський народний історичний музей здобув І місце за номінацією «Історія рідного краю» у Першому всеукраїнському конкурсі на кращий громадський музей.
Про це повідомив голова Асоціації музеїв України Сергій Гальченко, відвідавши днями Торчинський народний історичний музей – пише «Сім’я і дім» Проведення конкурсу ініціювала Національна спілка краєзнавців України спільно з Міністерством культури і туризму України та Міністерством освіти і науки України у жовтні-грудні минулого року.
За роки радянської України та незалежності такий конкурс проведено вперше. Метою конкурсу була активізація творчої та пошукової діяльності краєзнавчої громадськості, розвитку музейної справи, формування цілеспрямованої роботи щодо популяризації громадських музеїв в українському суспільстві. У конкурсі взяло участь близько 1000 громадських музеїв, що діють у складі підприємств, установ, організацій, та як приватні. 103 із них стали переможцями заключного туру.
Довідково:
Торчинський народний історичний музей був заснований у  1957-1960 роках і є найстарішим серед громадських музеїв Волині. Музей має багату фондову збірку. Це палеонтологічні знахідки, археологічні пам\'ятки, скарби монет, стародруки, вироби місцевих ремісників, побутові речі сільських та міських мешканців, меморіальні речі, зокрема, унікальна шафа і дзеркало колишнього мешканця села Городок на Волині, відомого польського письменника, художника та етнографа Крашевського.
 

 
Засновником і керівником музею у Торчині є Григорій Гуртовий - історик, заслужений працівник культури України, нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, «За мужність», лауреат обласної премії імені Миколи Куделі та «Одержимість», почесний професор у галузі історії Волинського національного університету ім. Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марта Показати IP 26 Січня 2010 15:59
Цілком заслужене визнання! Григорій Олександрович просто фанат своєї справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus