USD 40.90 41.32
  • USD 40.90 41.32
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Ірванець і Хадановіч частували лучан найкращими віршами

10 Травня 2016 07:00
Визнані поети, українець та білорус, Олександр Ірванець та Андрей Хадановіч читали лучанам свої найкращі вірші.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Поезію Андрея Хадановіча та Олександра Ірванця слухали у понеділок, 9 травня у Луцьку.

Автори зачитали власні вірші та переклади інших авторів. Окрім того, Андрей Хадановіч виконав кілька поезій під супровід гітари.

Андрей Хадановіч презентував свою збірку «Білоруський мужчина», переклад якої на українську здійснив Сергій Жадан.

Андрій Хадановіч – один із найвідоміших поетів Білорусі. Організатори порівнюють його із українськими «бу-ба-бістами» Ірванцем, Андруховичем та Небораком, а також із Сергієм Жаданом. Його творчість до нервів літер пронизана лірикою і тонкою еротикою, але є у нього і вдосталь фірмового білоруського гумору та дитячої безпосередності.

«Хадановіч, безперечно, поет номер один у Білорусі останніх років з десять. Літературознавці, які розбираються в літературі глибоко і паралельно, стверджують, що він один зробив у білоруській поезії стільки, як «бу-ба-бісти» і Жадан разом узяті в українській», - переконаний Олександр Ірванець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus