USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.65

IN VINO VERITAS: Імпровізація у стінах Волинської філармонії

26 Грудня 2015 18:00
Ідея імпровізованого музичного вечора натхненників і організаторів формату спілкування In vino veritas Володимира Павліка і Василя Ворона вкотре зібрала лучан на зустріч. Цього разу – у стінах Волинської обласної державної філармонії. Приємно, що на цю зустріч прийшли і віддані шанувальники проекту, і нові гості.

Підприємці і лікарі, студенти і працівники суду, бізнес-леді, юрист і фрілансер, гості з Канади і Польщі охоче включилися у запропоновану тему імпровізації - музика, спогади, бесіда.

Гості зустрічі мали можливість насолодитися підбіркою композицій світових зірок джазу, року, класичної музики у виконанні найкращих музикантів у відеоформаті Blue Ray найвищої якості. «Чардаш» Брамса, «Кашмір» LedZeppelinу виконанні німецького скрипаля-віртуоза Девіда Геретта, «MyfunnyValentine» Кріса Ботта, музика Джо Бонамасси…
Цінність такого дозвілля – це можливість у дружньому колі поспілкуватися з відомими культурними діячами нашого краю. Тому розповідь директора Волинської державної філармонії Сергія Єфіменка про здобутки, інновації, проекти колективу філармонії викликала величезний інтерес у всіх присутніх.

З гордістю розповідав Сергій Єфіменко про величезну культурну працю талановитого колективу філармонії, знаного в Україні і за рубежем. Він навів багато цікавих фактів, невідомих загалу, про насичену діяльність філармонії, про єдиний в Україні фестиваль класичної музики «Стравінський і Україна».

Імпровізоване спілкування торкнулося і болючих тем нашого культурного життя, а це – недостатнє фінансування, відсутність не лише концертної зали, ба навіть достойного роялю у філармонії, байдужості глядачів. Один лише факт – у Луцьку двічі побувала скрипка видатного італійського майстра Антоніо Страдіварі, та очікуваних на такі унікальні у культурному житті міста події аншлагів так і не сталося.

Студентка СНУ ім. Лесі Українки Дарина Зубчук привітала усіх присутніх з Новорічними і Різдвяними святами і виконала акапелло різдвяний гімн AdesteFidelis «Прийдіте, о вірні, у Віфлеєм!» трьома мовами – латиною, англійською та українською.

Володимир Павлік і Василь Ворон вже планують наступну зустріч у форматі In vino veritas. Не розкриваючи заздалегідь усіх її інтриг, зберігаючи дух спонтанності та імпровізації, організатори впевнені, що це буде не менш захоплююча і насичена зустріч.

Марія Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оксана Показати IP 26 Грудня 2015 19:26
Молодці а то від політики нудить. З чим ви в Європу підете з нудними горе депутатами що не можуть туалет збудувати у великому туристичному місті. Молодці що самі організовують без совкових управлінь
лучанка Показати IP 26 Грудня 2015 20:32
Цікавий проект. Але де ж вино? і яке пропонують організатори - українське, італійське, французьке? що рекламують?хто фінансує?
учасниця до лучанка Показати IP 26 Грудня 2015 22:08
цього разу вино було іспанське))) купуємо собі самі - ПРОЕКТ НЕКОМЕРЦІЙНИЙ, все на ентузіазмі, власній зацікавленості. Просто хочемо гарно провести час. Приєднуйтеся))))
перехожий Показати IP 9 Січня 2016 10:49
Замітьте товариш редактор і не піарать дешеві буфети Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus