USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Вшанували пам’ять Чорновола. ФОТО

24 Грудня 2011 14:31
У Луцьку вшанували пам’ять відомого українського дисидента В’ячеслава Чорновола.
Представники влади та громадськості зібралися 24 грудня поблизу меморіальної дошки, встановленої на вулиці, яку назвали на честь лідера Народного руху України.
Очільник Волинської крайової управи «Народного Руху України» Володимир Банада розповів, що завдяки Чорноволу наша держава здобула незалежність. «Він перший говорив, що до влади в Україні мають прийти нові люди – необтяжені комуністичним минулим. Але до нього не дослухалися», - зауважив громадський діяч.
Також до виступу запросили Енну Юрченко - маму правозахисника Олександра Юрченка. Вона згадувала, що її син працював з Чорноволом у Волинському відділені Української Гельсінської спілки. «Розповідав, що може потрапити до в’язниці, бо знайомий з Чорноволом. І я подумала, що це, певно, свята людина, якщо її так розхвалює син», - додала вона.
Опісля виступів громадських діячів, заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк, перший заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук, начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА Андрій Мельник, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт поклали квіти до меморіальної дошки.
Курилюк теж поділився спогадами про дисидента. Мовляв, в 90-х роках минулого століття він голосував за Чорновола. «Всі тоді голосували за нього. Думаю, якби тоді події пішли б по іншому сценарію, то й зміни були б», - вважає посадовець.
Водночас він зауважив, що чинна влада працює за тими принципами, які сповідував визначний українець. «А це - ліберальна економіка, свобода людини та інше», - зазначив посадовець.
Довідково:
В'ячеслав Чорновіл – один із найвідоміших діячів національного руху українського народу. Був неодноразово засуджений за «антирадянську пропаганду» (1967–1969, 1972–1979, 1980—1988).
Перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні.
У 1990-ті роки – народний депутат і керівник фракції Народного Руху України у Верховній Раді


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus