USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинянам подарували ікону Шухевича. ФОТО

15 Серпня 2012 13:59
Фонд Волинського краєзнавчого музею поповнився іконою, яка належала керманичу Української Повстанської Армії Роману Шухевичу. А в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки зберігатимуться раритетні україномовні книги, видані в США.

Як розповів голова Волинської ОДА Борис Клімчук ікону волинянам передав настоятель парафії української автокефальної церкви Київського патріархату святої Софії Київської в Чикаго Іван Боярчук, а зберігатиметься образ в обласному краєзнавчому музеї.

Також Клімчук оглянув книги, які даровані обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Як розповів посадовець, вони видані в США українською діаспорою.
Губернатор висловив думку, що книги – цінне надбання бібліотеки.

Довідково:
Настоятель парафії української автокефальної церкви Київського патріархату святої Софії Київської в Чикаго Іван Боярчук з української діаспори подарував Волині ікону, на якій присягали вояки УПА у 1942 році.

Ікона «Образ Покрови» належала Роману Шухевичу, який перевіз її на Чехословацьку територію. Потім вона потрапила в руки владики Петра – головного казначея ОУН, який жив в сім’ї Боярчука.
Вмираючи, митрополит Петро заповідав знайти місце на землі, де ікона буде в безпеці та на надійному збереженні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макар Показати IP 15 Серпня 2012 14:56
Поспішив.Поки на нашій землі при владі знаходяться окупанти(іначе цю владу не називаю)ікона ,що належала провіднику внебезпеці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus