USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Влада ремонтуватиме квартири візочників

23 Березня 2012 15:17
Умови пересування Луцьком і проживання у ньому неповносправних людей почали поліпшуватися, але поки що все відбувається вкрай повільно.

Про це йшлося 23 березня під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур міста.

Чиновники Луцької міськради, зокрема, відзвітували перед членами комітету про виконання запланованих під час минулого засідання завдань. Так, голова комітету доступності, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зауважив, що невдовзі розпочнеться реконструкція правого боку проспекту Відродження і під час проведення цих робіт обов’язково будуть враховані потреби інвалідів. Зокрема, на побажання незрячих, перший ряд бруківки біля бордюру на пішохідному переході планують вистелити особливою бруківкою з тисненням для зручності орієнтування незрячих.

Щоправда, на думку директора департаменту житлово-комунального господарства Івана Кубіцького, це спричинить проблеми взимку, бо на таку бруківку налипатиме сніг і лід.

Нагадаємо, нещодавно Кравчук наголошував, що варто облаштувати й відремонтовану минулого року вулицю Шевченка відповідно до потреб неповносправних. На тому, що поки вулицею важко пересуватися інвалідам-візочникам представники громадських організацій заявляли під час минулого засідання комітету.

Було також зауваження до комунальників щодо неналежно переобладнаного пандуса в аптеці «Волиньфарм» на проспекті Грушевського. Як повідомив оголовний архітектор міста Юрій Казмірук, порушення й справді були. Так, Держархбудінспекція в області надіслала власнику аптеки припис, аби той виправив ситуацію.

Вдалося, за словами Кравчука, виконати усі заплановані заходи щодо встановлення звукових світлофорів, зокрема, на вулиці Рівненській поблизу автозаводу.

Голова комітету також повідомив, що працівники департаменту соцполітики Луцької міської ради оглянули 14 квартир, де мешкають інваліди-візочники.

Нагадаємо, під час минулого засідання члени комітету зійшлися на тому, що вкрай необхідно вирішити питання щодо пристосування житла інвалідів-візочників, аби вони могли безперешкодно виходити на вулицю.

Мова про тих, хто мешкає на перших поверхах багатоповерхівок. Фахівці департаменту соціальної політики разом із комунальниками оглянули квартири, поспілкувалися з неповносправними і, як наслідок, розповів Кравчук, 3 інвалідів відмовилося та 8 погодилися на реконструкцію помешкань. Втім, поки, каже голова комітету, заплановано відібрати лише 2 квартири і якщо їх реконструкція відбудеться успішно, то влада перейде до інших квартир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus