USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ветерани вшанували загиблих побратимів

9 Травня 2012 09:47
У луцькому мікрорайоні Теремно ветерани хвилиною мовчання вшановували загиблих у роки Великої Вітчизняної війни побратимів, згадували минуле, пили «бойові сто грамів» та їли солдатську кашу.
З нагоди вшанування 67-ї річниці від Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війни за участю ветеранів, лучан, військових, представників влади та духовенства 8 травня відбувся мітинг-ревієм, - повідомляє Волинський інформаційний портал.
Перед початком заходу молоді люди усім присутнім вішали на груди георгіївські стрічки. Потому усі колоною пішли до братської могили воїнам-визволителям у мікрорайоні Теремно. Представники духовенства відправили там поминальну панахиду, а учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою поклали до монумента гірлянду та виконали пісню.

Директор Теремнівського будинку культури Олена Музичук зауважила, що День Перемоги – це особлива подія, яка одночасно святкова і трагічна. «Здобули перемогу ви, наші дорогі ветерани. Ви не тільки відстояли свою землю, але і визволили нас від фашизму. Треба виразити вдячність тим, хто віддав своє життя за звільнення нашої Батьківщини, тим, хто лишився живим і присутній тут», – наголосила вона.
Заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук додав, що 9 травня – це перемога простих людей, які захищали свою землю. Після нього присутнім на заході учасникам війни за перемогу дякували військові, воїни-афганці та школярі, які засипали ветеранів квітами.



Директор благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко подякувала ветеранам за сьогоднішній мирний день і побажала їм здоров’я, миру та злагоди. Також Тарасенко пообіцяла, що «ми, ваші діти і внуки, будемо берегти цей мир і робитимемо все, щоб вам було затишно і добре».



Після усіх урочистостей у Теремнівському будинку культури представники цього благодійного фонду влаштували ветеранам фуршет та святкову концертну програму. Також літні люди отримали у подарунок продуктові набори та квіти. На вулиці для усіх охочих облаштували польову кухню.


«Я хочу подякувати цьому благодійному фонду за те, що вони організували нам такий чудовий прийом і за те все, що вони роблять для нас, таких-от ветеранів. Дякую їм», – розповіла журналістам учасниця війни Марія Остромухова.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ Показати IP 9 Травня 2012 22:42
ПОВНА ВЕРСІЯ З ЧУДОВИМИ ФОТО ПРИГОД КАНАНОВІЧІВ У ТЕРЕМНО --- http://perec.in.ua/news/11012/ ЧИТАЙТЕ, ДИВІТЬСЯ!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus