USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Вберегти дітей від аварій можна, але поки не в Луцьку

16 Липня 2012 17:23
Використання світловідбиваючих елементів одягу – флікерів – один із способів зменшити потрапляння дітей у дорожньо-транспортні пригоди. Втім, придбати флікери в Україні загалом і у Луцьку зокрема – майже нереально.

Про це йшлося 16 липня під час круглого столу «Захистимо дітей на дорогах».

Більшість дорожньо-транспортних пригод, від яких потерпають діти, спричинені тим, що їх батьки не подбали про спеціальні світловідбиваючі елементи одягу – флікери.

Такі результати дослідження, яке провели експерти проекту «Луцьк – безпечне місто для юних пішоходів».

Як розповіла керівник проектів Волинського інституту права Ірина Гайдучик, у тримісячному опитуванні взяли участь 400 респондентів. Більшість батьків заявили, що інтенсивність руху автомобілів поблизу школи, у якій навчаються їх діти, дуже висока. Майже усі переконані, що використання світловідбивачів – ефективне та корисне, проте більшість батьків не знає, де їх придбати.

«Флікер – вакцина від цієї проблеми», - сказав президент Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петро Лавринюк.

«Не хотілося б, щоб правила дорожнього руху батьки вивчали у лікарні», - додав Петро Лавринюк.

Так, відповідно до результатів досліджень, використання флікерів – частково зменшить потрапляння дітей у ДТП. Втім, як стрерджують експерти, в Україні їх придбати майже нереально.

Як стверджує Петро Лавринюк, як тільки зявиться попит на флікери, так одразу підприємці зацікавляться їх реалізацією.

Відтак активісти проекту «Луцьк – безпечне місто для юних пішоходів» винесуть проблему захисту дітей на дорогах на найближчу сесію Луцької міської ради. Мовляв, тоді у мерії повинні перевірити роботу світлофорів, пішохідних переходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus