USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Управлінці ОСББ у Луцьку працюватимуть за «інструкцією»

19 Квітня 2013 18:00
Посібник для голів ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) презентували сьогодні у Луцьку. Експерти переконують – в книзі зібраний кращий досвід українських ОСББ.

Двотомник «Професійне управління житловою нерухомістю» презентував співавтор книг, юрист-практик, експерт Львівської ГО «Центр дослідження місцевого самоврядування» Нестор Швець 19 квітня.

За його словами, посібник – перша в Україні ґрунтовна інструкція. Вона буде корисною навіть для початківців, які хочуть організувати ОСББ. Перший том знайомить читача з правовими, організаційними, фінансово-економічними аспектами управлінської роботи. В другому томі більше уваги автори приділили практичним аспектам управління та технічному обслуговуванню будинків.

Експерт розповів,що у Львові окремі управлінці ходять разом з книгою, аби з співставити та зрозуміти, яким в ідеалі має бути, наприклад, фундамент будинку, або як правильно експлуатувати ліфти.

Швець розповів, що закон про ОСББ ухвалили ще в 2001 році, однак досі не було жодного роз’яснення, як ці об’єднання мають функціонувати і які обв’язки покладені на керівника ОСББ. Експерт переконує, що їх видання зможе цю функцію покласти на себе, оскільки базується на практичному українському досвіді.

У Луцьку, зауважимо, львівські експерти вважають найуспішнішим управлінцем ОСББ голову Асоціації «Лучани» Юлію Сабатюк.

Здобутки голови Асоціації ОСББ «Містечко», що діє у Нововолинську, Руслана Володарчика експерти Львівського «Центру дослідження місцевого самоврядування» використали в кількох розділах книги.

У коментарі «Волинським новинам» нововолинець розповів, що перше ОСББ він створив у 2007 році, сьогодні обслуговує 13 будинків загальною площею 44 тисяч квадратних метрів.

До слова, у листопаді 2012 року Володарчик став випускником першого двотижневого курсу та отримав сертифікат «Управитель житлового нерухомістю», який здійснювали на базі НУ «Львівська політехніка».

Отримати посібники «Професійне управління житловою нерухомістю» представники ОСББ можуть у волинських партнерів ЦДМС - Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив. Фінансується проект за підтримки міжнародного фонду «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus