USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У центрі Луцька руйнується будинок, - мешканці

20 Березня 2012 12:38
Мешканці будинку в центрі Луцька благають міську владу допомогти подолати беззаконня, яке, на їх думку, чинять власники офісу й магазину, розташованих у багатоповерхівці.

З відповідним проханням люди звернулися до Луцького міського голови Миколи Романюка під час прийому з особистих питань, 19 березня.

Чоловік і жінка поважного віку – сусіди, розповіли, що мешкають у будинку за адресою Волі, 8 фактично з часу його здачі в експлуатацію. Але проблеми буцімто почалися у 2008, коли міська влада дозволила підприємцеві провести реконструкцію підвального приміщення під першим під’їздом (зараз там розташований магазин).

«Підлога провисла. Між плінтусом і підлогою мій правнук машинкою «бібі-бібі» - отак на три пальці. І це не тільки в нашій квартирі, а в 4-тій, в 7-мій, в 8-мій, в 11-тій, в 9-тій і в 10-тій. В 7-мій з’явилися нові тріщини. Ремонтуємо ми, звертаємося до власника, але в нього одна відповідь: «Я господар. Мені дозволила міськрада. Я що хочу те й роблю» - скаржилася градоначальнику жінка.

Вона також розповіла, що разом із сусідами зверталася у департамент житлово-комунального господарства міськради, в Держархбудінспекцію в області, а також в обласну санепідемстанцію та облдержадміністрацію.

Показувала Романюку листи-відповіді на свої звернення. Стверджувала, що після перевірки з ОДА мешканці отримали відповідь, нібито, несучі стіни і перегородки були знесені у цьому підвалі ще до 2002 року. «Хто там з них зніс ті перегородки нас не стосується. Врятуйте нас, адже біда неодмінно станеться» - благала Луцького мера жінка.

Її сусід звернувся також з проханням допомогти вирішити ще одну проблему мешканців цього під’їзду. Він нагадав, що на другому поверсі в одній з квартир тут розташований офіс, не облаштований окремим входом-виходом поза межами під’їзду.

Чоловік каже, що мешканцям таке сусідство не подобається адже користувачі офісу начебто заблокували двері, аби ті не закривалися і тепер у під’їзді постійно перебувають сторонні люди.

Крім того, зі слів чоловіка, у приміщенні цього офісу встановлено індивідуальне опалення, через що його квартирі уже близько 10 років - холодні батареї. У ДКП «Луцьктепло», стверджує мешканець, цей факт підтвердили лише в березні цього року, але власник квартири вимагає проведення перерахунку за неналежно надані послуги теплопостачання.

Разом із сусідкою вони також просять Романюка посприяти у тому, щоб офіс, який, на їхню думку, незаконно облаштовували на другому поверсі житлового будинку без окремого виходу, перестав працювати.

Крім того, мешканці просять мера міста, аби він допоміг витребувати в міському бюро технічної інвентаризації план підвалу та першого під’їзду будинку за адресою Волі, 8, а також пропонують відновити знищені стіни й перегородки.

Микола Романюк пообіцяв допомогти людям, але пояснив, що спочатку мусить з’ясувати подробиці справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Упс Показати IP 20 Березня 2012 14:01
Хіба хтось з давніх мешканців того обкомівського будинку міг про таке колись подумати? І тільки у страшному сні міг побачити ситуацію, коли якийсь барига понівечить будинок і скаже: "Я тут господар! Я що хочу те й роблю!". Бр-р-р-р-р...
Аполітичний Показати IP 20 Березня 2012 15:43
Через подібних бариг комунистичні ідеї невмирущи!
я Показати IP 21 Березня 2012 14:13
Принцип "бумерангу"- в підвал вселились колишні комсомольці, і творять "Волинь-для людей"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus