USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

У Старому місті просять допомогти зі збереженням архітектури

3 Квітня 2013 08:33
Перлину архітектури Старого Луцька – «охоронну стіну» – треба допомогти зберегти, а підвали технікуму Національного університету харчових технологій на вулиці Кафедральна, 6, – дослідити.
Таке прохання висловив диретор технікуму Ігор Корчук під час засідання за «круглим столом» в межах реалізації проекту «Старий Луцьк – новий розвиток», яке відбулося у Луцькому технікумі Національного університету харчових технологій 2 квітня, - повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.
Захід організувала Асоціація регіонального розвитку під керівництвом голови правління Асоціації Петра Гоцалюка. Під час зустрічі він акцентував на важливості залучення громадських організацій до процесів стратегічного планування «Старого міста».
Президент Асоціації регіонального розвитку, депутат міської ради Анатолій Пархом’юк у своєму виступі окреслив коло існуючих проблем та шляхи їх вирішення. Він акцентував на тому, що важливо виявити цільові групи, які зацікавилися б цими питаннями, зацікавити до співпраці владу, громадські організації та бізнесові структури. Йшлося і про джерела фінансування, які можуть бути з місцевого та державного бюджетів, благодійних фондів, кошти міжнародних інституцій.
Директор технікуму Ігор Корчук розповів, що древні стіни навчального закладу відбудовані відповідно до первинного вигляду, і запросив присутніх допомогти дослідити підвали приміщення. Зокрема, зберегти перлину архітектури – «охоронну стіну».
Краєзнавець Петро Троневич детально зупинився на об’єктах, які потребують збереження. «Проте державне фінансування обмежене і без підтримки небайдужих людей не обійтися», - зазначав він.
Начальник відділу охорони культурної спадщини міської ради Сергій Годлевський окреслив головні питання, які, на його думку, потрібно вирішити першочергово. Серед них і те, що у старому місті є пам’ятки архітектури місцевого значення, які заходяться у приватній власності.
У спілкування взяли участь начальник управління розвитку туризму та промоції міської ради, депутат міської ради Наталія Бунда, депутат Волинської обласної ради Віталій Собко, директор істотко-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький, науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету.
У результаті обговорення було виявлено три групи проблем: з питань експлуатації та розвитку інфраструктури; збереження історичних цінностей; започаткування нових та збереження існуючих культурно-масових заходів історичної тематики, з метою розвитку історичної частини міста. Заплановано проведення тематичних зустрічей за названими напрямками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus