USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У парку на Потебні назбирали 50 мішків сміття. ФОТО

21 Квітня 2012 14:47
Небайдужі лучани вийшли на толоку, аби навести лад у парку на вулиці Потебні в Луцьку.

Ініціатором прибирання став депутат міськради Андрій Калахан.

У квітні 1945 року 10 тисяч жінок української, польської та білоруської національності поверталися з німецького полону додому. Повернутися вони не змогли – їх за наказом штабу 3-го Білоруського фронту розстріляли поблизу міста Шталлюпенен у Східній Пруссії.


«П’ять днів водили розстрілювати дівчат. 70% з них були українками, 30% - білоруски і полячки», - розповів голова Асоціації незалежних волинських письменників імені Миколи Чубинського Олексій Добко.

На згадку про цю трагічну подію у 1996 році в луцькому парку на вулиці Потебні встановили символічний пам’ятний знак. Для вшанування пам’яті загиблих і організували прибирання скверу.


«Другий привід до прибирання той, що завтра – Провідна неділя, і потрібно вшанувати пам’ять померлих. Це – українська традиція. Людей прийшло менше, ніж я очікував, але гадаю, що значну частину роботи ми виконаємо», - розповідає організатор акції, депутат Луцької міськради Андрій Калахан.



До участі в прибиранні долучилися різні люди. Прийшли учні ВПУ №2, депутати Луцької міської та Волинської обласної рад, громадські активісти.



В рукавичках для прибирання та з мішками для сміття парк впорядковували депутат облради Олександр Пирожик, депутати міськради Тарас Бас і Святослав Боруцький.



Учні на запитання журналістів про акцію відповідали неохоче. «Прибирання є прибирання, що тут сказати», - сказали вони.

Щоправда, зізналися, що найважче наводити лад вдома, а в парку найгірше прибирати скло.

Депутати виявилися значно охочішими до розмови.

«Цей парк є дуже красивим. На жаль, загальна культура в нас трішки кульгає, і тому люди, які відпочивають тут і проводять вільний час, лишають після себе багато сміття. Ми вважаємо, що так не повинно бути. І цим прибиранням ми вшановуємо тих людей, які загинули в свій час», - сказав депутат міської ради Святослав Боруцький.

Загалом активісти зібрали в парку до 50 мішків сміття.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
фізкультурник Показати IP 21 Квітня 2012 15:01
В цьому парку бдло часто влаштовує "пікніки" - після цього залишається купа сміття. Така ж картина навколо затоки. Яка там в чорта культура...
sitizen Показати IP 21 Квітня 2012 15:43
Варто звернути увагу на те, що в парку немає жодного смітника. Якби влада міста дійсно хотіла щоб у парках Луцька було чисто, то розмістили б смітники, заключили б договір на вивіз сміття з найблищим ЖЕКом, встановили б чергування патрулів, які штрафували б несвідомих громадян що не хочуть культурно відпочивати та громадян з приватного сектора які викидають сміття в парк. А так в нас лише створюється видимість вирішення проблеми.
Pavel до sitizen Показати IP 22 Квітня 2012 10:06
Згідний на 100% Просто покоління тих хто при владі навчене так, що за них хтось це має зробити. А ЖЕКи зайняті будівництвом будинків для своїх начальників їм не до проблем екології. Ось де тут міський відділ екології? Керівник цього органу з яким дипломом?
Комунист Показати IP 21 Квітня 2012 22:10
Слава Боруцкий не ройся в мусорке переживаю чтоб не привык ) Ех нужно возврощать наше время, а националисты уже себя нашли )))))
trocky до Комунист Показати IP 22 Квітня 2012 10:00
Вашого комуністичного майбутнього на Україні вже не буде ніколи! Хочеш комунізму, вокзал - білет - Китай, там тебе поставлять в стойло за станок і будеш разом з міліоном співробітників працювати за рис і трендіти про світле майбутнє комунізму. Ви вже нам зробили світлий 1933 та 1947, нічого не забуто!
Верный ленинец Показати IP 22 Квітня 2012 07:51
Все правильно! Мы наср...м, а эти гады националисты будут убирать! Так и должно быть!
Нью-Булгаков-Потебенівський Показати IP 22 Квітня 2012 08:43
Розруха починається з відсутності туалетів та смітників! Бидло є в кожному суспільстві, але цівілізованій частині теж треба десь нужду справляти та сміття викидати! Навіть очікуване Євро-2012 в цьому напрямку наших можновладців ні до чого не спонукало! Осоромимся на всю Європу!!!
Лучанка Показати IP 22 Квітня 2012 15:51
А не можна просто в кульок для сміття за собою поприбирати після відпочинку в парку?! Де в Луцьку є кращий?! НЕМА НІДЕ, В ЦЕНТРІ ЧИ ЩО? Просто,що він в центрі і все...,а тут і природа, і повітря, і річка...,але це не для лучан, і не для гостей нашого міста, тому що н езважаючи на відсутність тих смітників, хоча це теж помилка держави всеодно кульки існують!!!
Реалист до Лучанка Показати IP 22 Квітня 2012 16:10
Уважаемая Лучанка! Глупости Вы пишете. Никто и нигде, ни в какой, пусть даже самой цивилизованной стране, не повезёт свой мусор после пикника в пакетике через весь город! Это бред! В парке должны стоять контейнеры и мусор должен систематически вывозиться. А насчёт "штрафовать"... Не смешите меня! Вы видели за последние 20 лет хоть раз, чтобы штрафовали кого-нибудь, кроме как гаишники сельского дядьку за недозволенный поворот на его убитой "копейке". Не пишите фантастику. Наша милиция предпочитает гулять по широким и ярко освещённым улицам, а не лезть в дворы, где их тупо посылают... Ну вы поняли, куда...
Лучанка до Реалист Показати IP 22 Квітня 2012 18:16
А де я сказала,що смітників не треба чи потрібно вести з собою нам всім речі(сміття) через все місто?! Мабуть краще просто в пакети його поскладати,цивілізовано, в загальну яму чи як назвати, а там вже хай влада за собою слідкує..., тому що в нас і якщо смітники є не всі люди сміття в нього викидають, такщо ніяких дурниць я не пишу, а правду навпаки!!!
фізкультурник до Реалист Показати IP 22 Квітня 2012 19:32
От такі "реалісти" й се...ть кругом. Від парку на Потебні до найближчого контейнера для сміття на вул Потебні метрів 300-400 - так що сміття за собою можна зібрати й віднести до смітника. Особисто я і мої друзі так і робимо. Але це не знімає зобов"язання з людей, які живуть на наші комунальні платежі і податки організувати систематичне прибирання ВСЬОГО міста. До речі в цетральному парку стоять смітники - ну і ШО? - Кругом накидані купи сміття, бо бдло не привикло справляти природні потреби в спеціальних місцях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus