USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У музеї демонструють князівські трофеї. ФОТО

26 Лютого 2012 19:00
У Волинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка, на якій представлені мисливські трофеї князів Радзивіллів. На деяких експонатах можна розгледіти гербові знаки шляхетного роду.

Про це розповіла завідувач відділу природи Волинського краєзнавчого музею Тетяна Тищенко.

З її слів, в запасниках установи назбиралося багато подібних експонатів. «Тож ми вирішили відкрити таку виставку, яку згодом доповнимо. Нині тут представлені роги 7 тварин, яких вполювали Радзивілли», - зауважила фахівець.

Вона стверджує, що експонати до Луцька перевезли з князівського замку в Олиці. В експозиції представлені трофеї, здобуті під час полювань.

«В 30-х роках 20 сторіччя, коли князі відновили свій замок в Олиці, то на такі заходи приїжджали представники шляхетних родів з усіх куточків Європи», - відзначила Тищенко.

Спеціаліст переконана, що частину трофеїв Радзвілли здобули не на території Волині. «Оленів на Волині в той час вже не було. Їх роги, ймовірно, привезли з Білорусі, а козулі та лось, то, мабуть, наші», - каже фахівець.

Також вона розповіла, що виставка викликала значний інтерес у відвідувачів. Мовляв, чоловікам та хлопцям подобається під рогами фотографуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus