USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У мерії не хочуть говорити про причини обвалу будинку

10 Червня 2012 19:57
Упродовж максимум 15 днів родини, квартири яких були зруйновані внаслідок обвалу 5-поверхового будинку на вулиці Рівненській в Луцьку, отримають нове житло. Водночас про причини трагедії, яка забрала два життя, чиновники наразі не розповідають.

За станом на 19.00 рятувальники продовжували розбирати завали на місці зруйнованих квартир у п’ятиповерхівці. Одночасно із магазину «Ліга нова», розташованого на першому поверху будинку, вивозили речі та техніку. На місці НП працювали силовики, медики, а також перші особи міста.

Перший віце-мер Луцька Святослав Кравчук запевнив, що усім постраждалим родинам уже виділили по 5 тисяч гривень.

«Це обласна державна адміністрація виділила по 5 тисяч гривень, плюс фонд Ігоря Палиці родинам, члени яких загинули, виділив додатково ще по 10 тисяч гривень на ритуальні послуги», - сказав він.

Кравчук додав, що «з понеділка кожній людині, яка постраждала, виділять десь порядка 10 тисяч гривень, щоб люди могли вирішити свої проблемні питання».

«Людей поселили в готелі, їх там харчують і забезпечують медичною допомогою. В принципі, ті, хто мають рідних і близьких і не захотіли жити в готелі, поїхали до них. Сьогодні людям дали можливість зайти до квартир і взяти необхідні речі, щоб можна було жити в готелі. Прийнято рішення головою ОДА і міським головою, що людям виділять нові квартири», - сказав він.

На питання, коли людям дадуть нове житло, перший заступник міського голови відповів: «Я думаю, що за 10-15 днів».

Святослав Кравчук констатував, що під час обвалу будинку дві людини загинули. «Одна людина знаходиться в лікарні, але життю її нічого не загрожує. Ще одну людину завезли до лікарні, зняли шок і вона покинула медичну установу», - розповів перший віце-мер.

За його словами, для встановлення причин трагедії створили дві комісії: обласну очолив перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко, а міську – заступник луцького мера Лариса Соколовська, яка курує галузь ЖКГ.

Сам Кравчук щодо причин обвалу виявився небагатослівним: «Не готовий сказати. Поки що ніякої інформації про причини немає».

За словами заступника міського голови Лариси Соколовської, на цей час триває паперова робота: «Зараз ведуться дослідження, спостереження, складаються протоколи, акти оформляються. Прокуратура, міліція займаються. І ми також залучили інститут, який досліджує».

Однак причини обвалу Соколовська озвучувати не захотіла: «Попередні причини , звичайно, можна називати, але ми їх не будем називати, бо вони ще не встановлені науково».

«На завтра ми запрошуємо фахівців із Рівного. Спеціалісти з інституту будуть науковим експериментальним шляхом, з приладами, встановлювати, чи можна проживати в прилеглих під’їздах. І тоді вже шукати остаточних причин, враховуючи різні аргументи», - додала заступник мера.

Щодо кримінальної справи, яку порушила прокуратура, Соколовська зазначила: «З цього приводу розслідування проводить міліція, прокуратура, Служба безпеки, яка тут була. Звичайно, якщо встановлять винних, то вони будуть притягнені до відповідальності».

Нагадаємо, однією із вірогідних причин, чому стався обвал, луцький мер Микола Романюк назвав перепланування підвалу, де самовільно знесли несучі стіни.

За фактом трагедії прокуратура Луцька порушила кримінальну справу, закидаючи службовим особам ЖКП № 7 та муніципалітету халатність.

«У травні цього року відбулася часткова руйнація несучої стіни будинку, де трапилася трагедія. Але посадові особи, неналежно виконуючи свої обов’язки, не вжили заходів щодо обстеження, встановлення причин руйнації несучої стіни та своєчасного проведення ремонту», - зазначила прес-секретар прокуратури області Наталка Мурахевич.

ПОДРОБИЦІ ТРАГЕДІЇ ТА ФОТО І ВІДЕО З МІСЦЯ НП
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 10 Червня 2012 20:05
Компенсувати збитки повинні винуватці трагедії,а не лучани. Якщо Ліга-Нова незаконно перепланувала приміщення,то вони повинні купляти квартири цим постраждалим.
Пупо Показати IP 10 Червня 2012 20:19
Треба урядову комісію створювати. А не доручати Соколовській, котра сама буде думати як закрити свої проблеми з дозволами по Луцьку і власну бездіяльність з людьми.
жо Показати IP 10 Червня 2012 20:21
Віце не за-що невідповідає,а та-що винна очолилв комісію.БРАВО.
Так до жо Показати IP 10 Червня 2012 22:19
Істинна правда!!!!
:) Показати IP 10 Червня 2012 20:58
Є інформація, що люди по цьому будинку недавно до неї підходили, а вона лише розвела руками... а тепер від цього відхрещується...
Мешканець Показати IP 10 Червня 2012 22:00
Соколовську потрібно відсторонити від виконання обов'язків, а не доручати очолити комісію, яка буде досліджувати її особисту та безпосередньо підлеглих злочинну халатність та бездіяльність!!!
нень Показати IP 10 Червня 2012 22:03
соколовську треба судити,а її поставили головою-знущання над постраждалими
Гаврило Показати IP 10 Червня 2012 22:03
Легше всього під...ти власника Ліга Нова. Але тут вина усіх, головне зробити висновки на майбутнє.
Рівненська 109 Показати IP 10 Червня 2012 22:59
Ніхто нікому нічого не виплатив, родинам загиблих навіть не запропонували будь-якої допомоги на поховання. Платять родичі з власних кишень. А брехуни тільки обіцяють та вихваляються які молодці. Жителі будинку місяць тому повідомляли, що будинок руйнується, впав кондиціонер з частиною стіни, в квартирах утворилися тріщини, люди збирали підписи і зверталися в різні установи. Реакції жодної, а наслідки Ви знаєте. Побачите, що вся допомога постраждалим так і залищиться обіцянками. Будемо з ними та "Лігою новою" судитися до кінця, це вже не обіцянки. Родичі постраждалих та загиблих нікому нічого не подарують. Люди які пережили війну, з числа загиблих, втратили свої життя через чиюсь примху і тупість чи то бездіяльність влади та бездумних працівників, які знесли несучі конструкції, будівельні матеріали тижнями вивозили з підвалу добродії, які там збільшували площу. Хтось за це має відповісти. Чекаємо допомоги....
123 до Рівненська 109 Показати IP 11 Червня 2012 09:46
в які інстанції були звернення
Лучанин Показати IP 10 Червня 2012 23:45
Така ж біда може трапитись і у будинку № 10 по проспекту Відродження, де у підвалі між 2-им та 3-ім під'їздами також були знесені несучі конструкції.
Cусід Показати IP 11 Червня 2012 00:35
В нашій країні люди безсилі не тільки перед стихією,а й перед нашою владою!Ніхто не подбає за людей.Довіри до влади немає!
Петро Показати IP 11 Червня 2012 12:57
В першу чергу за такі речі має відповідати особисто Романюк і Соколовська,адже вони не стукнули пальцем об палець,щоб відреагувати на скарги мешканців,які ,до речі справно проплачують графу"утримання будинку",навіть не задаючись собі запитанням,а кому і за що вони платять...Виявляється,існує навіть спеціальна лабораторія в Рівному,де також кожен місяць працівникам виплачується зарплата,але запросити таку лабораторію,яка б при неупередженому дослідженні дала команду на виселення мешканців ,це викликати купу проблем на свою ясну голову...
... Показати IP 11 Червня 2012 14:21
Знайшли кого ставити в комісію. Що Башкаленко, що Соколовська - як то кажуть "Два сапога - ВАЛЯНКИ" Наші люди і одному, і другій не довіряють.. Це тільки в Україні і Росії, уряд і народ один проти одного.. Зібрати би всіх цих псевдо-гарантів і вивезти в Бабин Яр, а там по старій добрій традиції..... довгими автоматними чергами!!!
Микола Показати IP 8 Липня 2012 18:20
Якщо постраждалим дадуть нові квартири то це вже добре. У нас в Чернівцях після пожежі яка знищила 5-ти квартирний будинок постраждалих, які втратили все своє майно, відселили в гуртожиток і повідомили листами що свої житлові питання вони повинні вирішувати самі. Подробиці на http://fire-info.ho.ua/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus