USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку знову скаржаться на перейменування вулиць

3 Лютого 2012 16:31
Лучани, які мешкають на вулиці Котовського, просять не перейменовувати її на Холодноярівську. Також вони прохають про присвоєння нової назви – Затишна або Красна.
Про це йшлося 3 лютого під час засідання комісії з впорядкування назв вулиць Луцька.
Голова комісії Сергій Григоренко розповів, що мешканці вулиці Котовського звертаються з проханням не перейменовувати її на Холодноярівську. Мовляв, нова назва складна в правописі та не причетна до історії міста.
Натомість вони пропонують назвати її Красна або Затишна. Після нетривалої дискусії члени комісії вирішити пристати на думку мешканців та назвали вулицю Красною.
В іншому зверненні лучани просили дати вулиці Степана Бандери нову назву. «Пишуть, що було порушено норми Статуту Луцька, бо не провели консультацій з населенням. «Також просимо назвати її Університетська», ‒ прочитав Григоренко.
Депутат міськради Андрій Осіпов зауважив, що пройшли строки оскарження рішення міськради. «4 роки тому була сесія, яка приймала рішення про зміну назви», ‒ додав він.
Тож, у задоволенні звернення відмовили.
Наступним розглядали прохання лучанина Святослава Мельничука, який писав, що йому не до вподоби присвоєння вулиці Кірова імені українського військового діяча Петра Болбочана.
У зверненні вказується на те, що керівник українського гайдамацького руху Іван Гонта вчинив різанину в Умані, а вода має властивість запам’ятовувати добрі та погані справи. Водночас чоловік пише, що наукою доведено існування пам’яті космосу.
Членів комісії здивували такі аргументи. «Думаю, що ці аргументи не суттєві, аби змінювати рішення сесії», ‒ відзначив Григоренко. Колеги підтримали його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ОГО Показати IP 4 Лютого 2012 14:38
Знов григоренка шиза косить з його натхненним бажанням перейменувань вулиць... Та прономеруй їх на... і всі проблеми знімеш навіки!!!
бу Показати IP 5 Лютого 2012 10:44
одного дауна шиза берёт а жители улиц должны страдать!!!
мешканець Показати IP 5 Лютого 2012 11:05
Не критикуйте Григоренка, він собі піариться, бо чекає кращих часів, коли знову земелькою нашою зможе торгувати.А в іншому випадку доведеться ідти проситись на Волиньпак. проте там таких п-рів вже не беруть.
Рада Показати IP 5 Лютого 2012 11:16
Сірожа- молодець. Назви свою вулицю іменем видатного українського діяча періоду гайдамацького руху (див. Костомарова)-Семена Зал...пи і живи на ній.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus